15 Ağustos 2022
1071
ABONE OL

Çeşme'ye Gittiğinizde Uğramanız Gereken 6 Mekan

İzmir’in incisi niteliğinde olan Çeşme hem yaz hem de kış sezonlarının vazgeçilmez gezi ve tatil merkezidir. Kendine has havası ile ziyaretçilerini kendine hayran bırakan Çeşme, İzmir’in incisi olarak anılıyor. Plaj partileri, berrak denizi, meşhur gece hayatı ile göz kamaştırıcı bir ambiyansı olan Çeşme, aynı zamanda bölgesindeki lezzetler ile damaklarda tadını bırakıyor. Eşsiz lezzetleri ile hatırlanan ve tekrar tekrar ziyaret edilen Çeşme yalnızca deniz tatili veya tarihi gezi konusunda değil, aynı zamanda bölgesine ait yemekleri ile mest ediyor. Peki, Çeşme’de ne yenir?

Çeşme'ye Gittiğinizde Uğramanız Gereken 6 Mekan

Söğüş, katmer, boyoz, kumru, lokma, midye gibi Çeşme’ye has gurme lezzetler, Çeşme misafirlerine olağanüstü bir deneyim yaşatıyor. Ağız sulandıran bu lezzetlerin yapıldığı restoranları, kafeleri ve mekanları sayesinde akıl çeliyor. İşte rotanızı Çeşme’ye çevirecek klasik lezzet durakları…

Bazlama Kahvaltı & Brunch

Çeşme’de güne güzel bir başlangıç yapmak için tercih edebileceğiniz pek çok kahvaltı mekanı bulunuyor. Bazlama Kahvaltı & Brunch da bunlardan biri. İstanbulluları kasıp kavuran bazlama kahvaltıyı gidip bir de yerinde denemek istemez misiniz?

Bazlama kahvaltı denildiğinde akıllara gelen reçel ve tereyağı, Bazlama Kahvaltı & Brunch mekanında eşsiz lezzetleri ile sunuluyor. Bunların yanı sıra Kayseri sucuğu, acuka, sınırsız çay, sıcacık pişiler, kuru meyveler, menemen ve bazlama gibi lezzetler ile dopdolu bir kahvaltı yapabilme fırsatı yakalayabilirsiniz.

Kumrucu Erol

Çeşme’de en iyi kahvaltı seçenekleri arasında Çeşme kumrusu bulunuyor. Çeşmelilerin müptelası olduğu Çeşme kumrusu ile kahvaltı yapabilir, öğle yemeği yiyebilir ve akşam karnınızı doyurabilirsiniz. Zamansız bir şekilde yenebilecek bir yöresel yemek olan Çeşme kumrusu, bölgesinde en çok Kumrucu Erol’da yeniyor.

1980 yılından bu yana kaliteli hizmet veren ve Çeşme en iyi kumrucu alternatifleri arasında yer alan Kumrucu Erol, misafirlerinin damaklarında unutulmaz bir tat bırakıyor. Bu sayede misafirlerin yolları Çeşme’ye düştüğünde kesinlikle Kumrucu Erol’a geliyor. Menüsünde kumruger, psikopat, çılgın, yengen ve karışık kumru gibi seçenekleri bulunan Kumrucu Erol’da damak tadınıza göre istediğiniz kumru çeşidini seçebilirsiniz.

Dost Pide

Çeşme’de yemek yenilecek yerler arasında dikkat çeken mekanlardan biri olan Dost Pide, öğlen yemeğinde tercih edebileceğiniz bir alternatiftir. Çeşme’nin eski pidecisi Dost Pide, o günlerden beri gurmelerin radarından çıkmıyor. Kaşarlıdan kıymalıya, yumurtalıdan peynirliye pek çok pide çeşidi bulabileceğiniz bu Çeşme mekanı, çıtır pideleri ile ilgi görüyor.

Beyti kebabı, lahmacunu ve döneri ile de adından söz ettiren Dost Pide, Çeşme’de uygun fiyatlara karnının doyurmak isteyenler için ideal bir seçim. Keyifli lezzetler ile tadına doyamayacağınız yemekleri Dost Pide’de uygun fiyata bulabilirsiniz.

Rumeli Pastanesi

Rumeli Pastanesi, doğal keçi sütü ile yapılan tatlıları ile ünlü bir Çeşme restoranıdır. Çeşme restaurant seçenekleri arasında bulunan Rumeli Pastanesi, 1945 yılından bu yana verdiği kaliteli hizmet ile yıllardır tercih ediliyor.

Damla sakızlı dondurması ile Çeşme’ye özgü lezzetleri menüsünde barındıran Rumeli Pastanesi, önünde oluşan sıralar ile kalitesini kanıtlıyor.

Midyeci İbrahim Usta

Çeşme’ye giderseniz kesinlikle Midyeci İbrahim Usta’ya uğramanızı öneririz. Çünkü bu mekana gidip de kötü bir midye dolması yiyemezsiniz. Pek çok yerde bulabileceğiniz midyeciler gibi değildir Midyeci İbrahim Usta. Unutulmaz midye tadı arayanların uğrak mekanıdır.

Söğüşçüm

Sakatat severlerin uğrak mekanı olan Söğüşçüm, kuzunun dili, yanağı, beyni gibi yerlerinden yapılan çeşitli sokak lezzetlerini misafirlerine sunuyor. Birçok baharatlar tatlandırdıkları etleri, domates ve maydanozla daha lezzetli bir hale getiriyorlar.

İşkembe çorbası, söğüş dürümü, ciğer ızgarası ile oldukça beğeni toplayan Söğüşçüm, gecenin köründe ne yesem diye düşünen sakatat düşkünlerinin mekanı.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
25 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

YEME - İÇME
Çeşme Marina'da Ne Yenir?
YEME - İÇME
Çeşme'de Ne Yenir?
Çeşme'de Ne Yenir?
15.08.2022
624
YEME - İÇME
Boyoz Nedir? Nerede Yenir?