18 Ağustos 2023
676
ABONE OL

Fener Adası Nerede? Nasıl Gidlir?

Türkiye'nin tatil cennetlerinden biri olan Çeşme, sadece plajları ve denizi ile değil, aynı zamanda doğal güzellikleri ve tarihi mekanlarıyla da ünlü bir destinasyondur. Foça Adaları içinde yer alan Fener Adası, eşsiz güzelliği ile tatilcileri kendine çeken bir yerdir. Tatilciler için doğanın huzurunu sunan Çeşme Fener Adası denizinde fokların yoğun olarak yaşadığı bilinir.

Fener Adası Nerede? Nasıl Gidlir?

Fener Adası Nerede?

Çeşme Fener Adası, ismini üzerinde bulunan tarihi fenerden alır. Çeşme’nin en önemli dalış merkezleri arasında yer alan Fener Adası, berrak denizi ve sakin atmosferi ile tatilcilerin ilgisini çeker. Ege Denizi'nin güzelliklerini yansıtan bu ada, İzmir şehir merkezine yaklaşık 80 kilometre uzaklıkta bulunur. Çeşme yarımadasının batısında bulunan bu ada, Foça Adaları arasında yer alır.

Fener Adası’nın berrak denizinde her türlü sünger, mercan, karagöz, sarpa gibi küçük renkli sürü balıklarını görebilirsiniz. Fok balıklarının da uğrak yeri olan bu ada aynı zamanda keyifli bir dalış deneyimi için de ideal bir bölgedir.

Fener Adası’na Nasıl Gidilir?

Türkiye'nin turkuaz suları ve eşsiz güzellikleriyle ünlü tatil beldesi Çeşme, yalnızca plajlarıyla değil aynı zamanda doğal güzellikleriyle tatilciler için büyüleyici bir tatil deneyimi sunuyor. Fener Adası’na ulaşım, oldukça kolaydır. Deniz yoluyla rahatlıkla ulaşabileceğiniz bu güzel ada, berrak denizi ve sakin atmosferi ile birçok kişinin ilgisini çeker.

Çeşme ilçesinden hareket eden tekneler ve deniz turları ile Fener Adası'na kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Tekne turları hem adanın güzelliklerini görmenizi sağlar hem de denizin tadını çıkarmanıza imkân sunar. Yaz aylarında Çeşme’den yapılan tekne turları ile bu güzel adayı rahatlıkla ziyaret edebilirsiniz.

Fener Adası’na kişisel aracınız ile gitmek için Çeşme Marina'ya ulaştıktan sonra, adanın bulunduğu bölgelere deniz taksileri veya tekne turlarıyla geçiş yapabilirsiniz. İzmir şehir merkezinden bu adaya ulaşmak için ise Çeşme'ye otobüsle ulaşabilirsiniz. Çeşme ilçesinden Çeşme Marina'ya taksilerle veya minibüslerle geçip ardından teknelerle adaya geçiş yapabilirsiniz.

Çeşme’de sakin ve keyifli bir tatil deneyimi yaşamak için yaz aylarında temel ihtiyaçlarınızı yanınıza alarak tekne turları ile adayı rahatlıkla ziyaret edebilirsiniz.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
27 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
26 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Foça Kamp Alanları
Foça Kamp Alanları
18.08.2023
586
GEZİ REHBERİ
Şirince Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Fener Adası Nerede? Nasıl Gidlir?
GEZİ REHBERİ
Karaburun Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Efes Antik Kenti Nerede? Nasıl Gidilir?