23 Ağustos 2023
511
ABONE OL

Çanakkale’de Orman Yangını ile Mücadele

Çanakkale'de 22 Ağustos Salı günü başlayan aralıksız devam eden orman yangını, rüzgârın etkisiyle kısa süre içerisinde geniş bir alana yayıldı. Çanakkale'de merkeze bağlı Kayadere köyü yakınındaki ormanlık alanda çıkan yangını kontrol altına almak amacıyla ekipler, yoğun bir çalışma yürütüyor.

Çanakkale’de Orman Yangını ile Mücadele

Yangının yerleşim yerinin yanında bulunan arazide çıktığını belirten Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 9 köyün tedbir amacıyla tahliye edildiğini, tahliye edilen vatandaşların KYK yurtlarına yerleştirildiği bilgisini verdi. Nedeni henüz belirlenemeyen orman yangını, ekiplerin yoğun çalışması ile kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Olay yerine 74 adet ambulans ve 4 UMKE aracı görevlendirilmiştir. Çanakkale ilinde 32 hizmet aracı şoförleriyle beraber görevlendirilmiştir. Yangın söndürme çalışmaları devam etmektedir" İfadelerini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ise "Hali hazırda 8 uçak 26 helikopter 693 arazöz ile mücadeleye devam ediyoruz. Bu uçaklardan bir tanesi Rusya'dan kiraladığımız uçak. 9 köy tahliye edildi" diyerek bölgenin düne kıyasla daha iyi ve avantajlı bir durumda olunduğundan söz etti.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
27 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
26 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

TÜRKİYE
Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılı