25 Ağustos 2023
706
ABONE OL

Şirince Nerede? Nasıl Gidilir?

Ege Bölgesi’nin tarihi ve doğal güzelliklerle bezeli köylerinden olan Şirince, Türkiye'nin İzmir iline bağlı bir köydür. Eşsiz atmosferi, tarihi dokusu ve üzüm bağlarıyla ünlü Şirince, her yıl birçok turistin ziyaret ettiği bir destinasyondur. Şirince tarihi atmosferi, ahşap yapıları, meyve aromalı şarapları ile en sık ziyaret edilen tatil köylerinden biridir.

Şirince Nerede? Nasıl Gidilir?

Genellikle günübirlik ziyaretler için tercih edilen Şirince, farklı hikayelere sahip butik otelleri ile konaklamak isteyenler için de pek çok alternatife sahiptir. Yaz aylarında meyve kokusu ile turistleri kendine çeken Şirince nereye bağlı ve Şirince’ye nasıl gidilir?

Şirince Nerede?

İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı kırsal bir mahalle olan Şirince; sakin ve huzurlu atmosferi sayesinde tarihi dokuyu hissetmek isteyen turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği bir destinasyondur. Tarih boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış Şirince Köyü, zengin geçmişini mimarisi ile yansıtır. Ege Bölgesi’nde bir dağ köyü olan Şirince, üzüm bağları ve lezzetli meyve şarapları ile de dikkat çeker.

Geçişten bugüne değin tarihi dokusunu koruyan Şirince köyü gerek Rum evleri ve taş sokakları ile ziyaretçilerini tarihi bir yolculuğa çıkarır. Köy merkezinde kurulan pazarda bölge halkı tarafından ev yapımı sabun ve el işi ürünlerinin yanı sıra reçel ve zeytinyağı gibi yöresel gıda malzemeleri de bulunur.

Şirince’ye Nasıl Gidilir?

Rum mimarisinden izler taşıyan taş evler, dar sokaklar ve çiçeklerle bezenmiş avlular, Şirince'nin benzersiz havasını oluşturur. Üzüm bağları ve zeytinliklerle çevrili olan Şirince’nin üzüm bağlarında üretilen üzümlerden yapılan yerel şaraplar, ziyaretçilerin ilgisini çeker. Ziyaretçilerine sakin ve huzurlu bir atmosfer sunan Şirince’ye ulaşım, bölgeye giden pek çok tatilci tarafından merak edilir.

İzmir şehir merkezinden Şirince Köyü'ne gitmek için karayolu en yaygın ulaşım yöntemidir. Şirince Köyü’ne ulaşmak için İzmir'den Selçuk istikametine doğru gitmelisiniz. Selçuk'tan Şirince'ye giden tabelaları takip ederek köye rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Selçuk ile Şirince arası yaklaşık 10-15 dakikalık bir sürüş mesafesindedir.

İzmir'den Selçuk'a tren veya otobüsle de ulaşabilirsiniz. Selçuk'tan Şirince'ye geçmek için ise minibüs veya dolmuş seferlerini kullanabilirsiniz. Minibüs veya dolmuşlar ile yaklaşık 20 dakika yolculuk sonrasında Şirince’nin eşsiz atmosferine ulaşabilirsiniz.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
27 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
26 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Foça Kamp Alanları
Foça Kamp Alanları
25.08.2023
585
GEZİ REHBERİ
Şirince Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Fener Adası Nerede? Nasıl Gidlir?
GEZİ REHBERİ
Karaburun Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Efes Antik Kenti Nerede? Nasıl Gidilir?