28 Temmuz 2023
529
ABONE OL

Efes Antik Kenti Nerede? Nasıl Gidilir?

Efes Antik Kenti, İzmir’in Selçuk ilçesinde yer alan önemli arkeolojik alanlardan biridir. Antik dönemden izler taşıyan bu antik kent, özellikle yaz aylarında tarih meraklısı tatilcilerin akınına uğrar. Artemis Tapınağı, Celsus Kütüphanesi, Büyük Tiyatro ve Hadrian Tapınağı gibi önemli yapılara ev sahipliği yapan Efes, Hristiyanlık tarihi açısından zengin bir destinasyondur. Binlerce yıllık tarihi ve etkileyici kalıntılarıyla öne çıkan İzmir Efes Antik Kenti nerede?

Efes Antik Kenti Nerede? Nasıl Gidilir?

Efes Antik Kenti Nerede?

Antik dönemde Anadolu'nun en önemli liman kentlerinden biri olan Efes, Lidya ve Perslerin ardından Büyük İskender'in egemenliğine girmiş bir bölgedir. Ardından Roma İmparatorluğu'nun Asya eyaletinin başkenti olan Efes Antik Kenti, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bu nedenle Efes antik kenti hikayesi ve içinde bulunan yapılar ile tarihe ışık tutar. Selçuk Efes Antik Kenti, her biri UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren Çukuriçi Höyük, Ayasuluk Tepesi, Efes Antik Kenti ve Meryem Ana Evi gibi farklı bölümlerden oluşur.

Efes Antik Kenti, İzmir’in Selçuk ilçesine 3 kilometre uzaklıkta bulunur. Eski zamanlarda denize kıyısı olan Efes, bugün Menderes Nehri'nin taşıdığı alüvyonlar nedeniyle kara içine doğru ilerlemiştir. İzmir şehir merkezinin yaklaşık 70 kilometre uzağındadır.

Efes Antik Kenti’ne Nasıl Gidilir?

Efes Antik Kenti yol tarifi konusu, yaz tatilini İzmir’de değerlendiren birçok tarih meraklısı tarafından merak edilir. Efes Antik Kenti'ne ulaşım oldukça kolaydır. İzmir şehir merkezinden Efes Antik Kenti’ne ulaşmak için Basmane – Söke ya da Basmane – Denizli güzergâhlarında çalışan banliyö trenlerini tercih edebilirsiniz. Bu trenler Selçuklu Garı'ndan geçerek antik kente ulaşmanızı sağlayacaktır. Selçuklu Garı'ndan sadece 650 metrelik bir yürüme mesafesiyle Efes Antik Kenti’ne ulaşabilirsiniz.

İzmir merkezinden kısa bir tren yolculuğu ve keyifli bir yürüyüşle ulaşabileceğiniz Efes Antik Kenti, eşsiz tarihi ve büyüleyici atmosferiyle sizi kendine hayran bırakacak olan Efes'i mutlaka ziyaret etmeli ve tarihi eserlerle dolu bu büyülü kenti keşfetmelisiniz.

Efes Antik Kenti giriş ücreti, İzmir’i ziyaret eden birçok kişinin merak ettiği konular arasında yer alır. Müze Kart’ın geçerli olduğu Efes Antik Kenti, ziyaretçilerine büyüleyici tarihi bir atmosfer sunuyor.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
28 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
27 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
26 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Foça Kamp Alanları
Foça Kamp Alanları
28.07.2023
590
GEZİ REHBERİ
Şirince Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Fener Adası Nerede? Nasıl Gidlir?
GEZİ REHBERİ
Karaburun Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Efes Antik Kenti Nerede? Nasıl Gidilir?