11 Kasım 2022
461
ABONE OL

Soğuk Havalarda Koruyucu Kış Çayı Tarifleri

Kış çayları, soğukların başlamasıyla birlikte popülerliği artan içeceklerdir. Papatya, nane, zencefil, limon gibi çeşitli meyvelerin ve bitkilerin harmanlanması ile hazırlanan bu çaylar, sonbahar aylarından itibaren kış boyunca birçok kişinin favori içeceği olmaktadır. Soğukları hissetmeye başladığımız bugünlerde nefis kış çayı tarifleri ile içinizi ısıtarak bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz.

Soğuk Havalarda Koruyucu Kış Çayı Tarifleri

Ülkemizde her yaştan insanın severek tükettiği içecek olan çay, kimileri tarafından uyanmak amacıyla tüketilirken kimileri de keyifli sohbetler eşliğinde tüketmektedir. Kış aylarında keyifle tüketeceğiniz lezzetli kış çayı tariflerini içeriğimizin devamında bulabilirsiniz.

Gül Çayı

Gül kuruları ve sıcak su ile pratik bir biçimde hazırlayacağınız gül çayı, içinizi ısıtırken kokusu ve aroması ile hayranlık uyandıracaktır. Gül çayını hazırlamak için gül kurusu ve suyu küçük bir tencereye alın. Çay kaynamaya başlayınca ocaktan alabilirsiniz. Gül kuruları renklerini vermeye başlayana kadar demlenmeye bırakın. Ardından sıcak sıcak nefis çayınızı yudumlayabilirsiniz.

Zencefilli Vitamin Çayı

Taze veya toz zencefil ve portakal, elma, mandalina gibi meyveleri harmanlayarak hazırlayabileceğiniz zerdeçallı vitamin çayı, zengin içeriği ile daha enerjik hissetmenizi sağlayacaktır. Zencefili ve meyveleri küp şeklinde doğrayıp tencereye su ekleyerek 10 dakika kaynatın. Çayınız kaynadıktan sonra 10 dakika ağzını kapatarak dinlendirin. Ardından vitamin deposu çayınızı keyifle içebilirsiniz.

Ihlamur Çayı

Kış klasiklerinden olan ıhlamur çayı; balgam söktürücü ve göğüs yumuşatıcı etkisiyle şifa deposu olarak nitelendirebileceğiniz çay tariflerinden biridir. Suyu kaynattıktan sonra içerisine bir miktar ıhlamur ekleyebilirsiniz. Bir süre demlendikten sonra şifa deposu ıhlamur çayınızı yudumlayabilirsiniz.

Nane Limon Çayı

Zengin bir C vitamini kaynağı olan limon ile taze nanenin buluşmasından ortaya çıkan nane limon çayı, şifalı bitki çaylarından biridir. Büyük bir cezve içerisine su ve bir miktar kuru nane, taze nane ve küçük küçük dilimlenmiş limon ekleyerek bir süre demleyin. 2-3 dakika bekledikten sonra nane limonun suyunu süzerek bir fincana alın. Limondan dolayı güçlü bir C vitamini deposu olan çayınızı mis gibi içebilirsiniz.

Lavanta Çayı Tarifi

Enfes kokusu ile başınızı döndürecek bu çayı hazırlamak için taze veya kurutulmuş lavanta çiçeğini, dilimlediğiniz limonları sıcak suyun içine atabilirsiniz. Ardından lavanta çayını isteğinize bağlı olarak bal ile tatlandırabilirsiniz.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
29 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
28 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
27 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
26 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

YEME - İÇME
Çeşme Marina'da Ne Yenir?
YEME - İÇME
Çeşme'de Ne Yenir?
Çeşme'de Ne Yenir?
11.11.2022
613
YEME - İÇME
Boyoz Nedir? Nerede Yenir?