21 Aralık 2022
611
ABONE OL

Çeşme'de Ne Yenir?

Yaz aylarında eğlenceli tatillere ev sahipliği yapan Çeşme geleneksel lezzetleri ile lezzet tutkunlarının da uğrak yerlerinden biridir. Çeşme mutfağı, deniz mahsullerinden lezzetli otlara kadar geniş bir lezzet yelpazesine sahiptir. Çeşme’deki mekanlar, bölgenin geleneksel lezzetleri ile modern Türk mutfağının karışımını sunar. Yaz aylarında tatilcilerin akınına uğrayan beldede kimi mekanlar oldukça pahalı iken kimi mekanlar ise bütçe dostudur. Peki, Çeşme’de ne yenir?

Çeşme'de Ne Yenir?

Çeşme; kumrusu, Ege Denizi’nin taze balıkları, deniz mahsulleri, lezzetli Ege otları, kumrusu, pidesi, serpme kahvaltısı, dondurması ve çok daha fazlasının yer aldığı zengin mutfak kültürü ile damaklara da hitap etmektedir. Olağanüstü hazlar yaşamanızı sağlayan bu lezzetler, Çeşme tatilinizi lezzetli ve keyifli hale getirecektir.

Çeşme’nin Geleneksel Lezzetleri

Söğüşçüm, İzmir’e has sokak lezzetlerini afiyetle tüketeceğiniz bir mekandır. Kuzunun kellesinden çıkarılan dil, yanak ve beynin bir araya geldiği Çeşme lezzetidir. Şöğüş dürümü olarak adlandırılan bu lezzet; domates, maydanoz ve baharatlar ile daha da lezzetlendirilmektedir. 7 gün 24 saat açık olan bu mekân, günü lezzetli bir biçimde noktalamak isteyenlerin uğrak yeridir.

Tatilde yorulduğunuz an da enerji ihtiyacınızı Çeşme’nin meşhur pideleri ile karşılayabilirsiniz. Kıymalıdan kaşarlıya, peynirliden yumurtalıya, pastırmalıdan kuşbaşılıya kadar pide çeşitlerinin bulunduğu pideciler özellikle yaz aylarında tatilcilerin gözdesi olmaktadır.

Çeşme yerlilerinin yere göğe sığdıramadığı lezzetlerden biri de elbette kumrudur. Sucuğu, peyniri ve mis gibi ekmeği ile öne çıkan kumru, doyurucu Çeşme lezzetleri arasında yer almaktadır. 24 saat açık olan kumrucularda günün her saati bu lezzeti tadabilirsiniz.

Doğal keçi sütünden üretilen damla sakızlı dondurma, Çeşmenin tatlı lezzetlerinden biridir. Damla sakızı aroması ile tatlı severlerin hayran kaldığı damla sakızlı dondurma, Çeşme ile özdeşleşmiş bir lezzettir.

Çeşme; boyozun, gevreğin, çöreğin, acıbademin en leziz adresi olan fırınlara ev sahipliği yapan bir beldedir. Bu fırınlardan çıkan taze ve sıcacık lezzetler ile güne enfes bir başlangıç yapabilirsiniz.

Çeşme’de bulunan meze ve balık restoranları, sevdiklerinizle keyifli ve lezzetli bir akşam geçirmenize olanak sağlar. Taze ızgara balıkları, midye gibi lezzetli deniz mahsulleri ve zengin meze menüleri ile öne çıkan bu restoranlarda günü lezzetli bir biçimde sonlandırabilirsiniz.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
28 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
27 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
26 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

YEME - İÇME
Çeşme Marina'da Ne Yenir?
YEME - İÇME
Çeşme'de Ne Yenir?
Çeşme'de Ne Yenir?
21.12.2022
611
YEME - İÇME
Boyoz Nedir? Nerede Yenir?