18 Kasım 2022
607
ABONE OL

Detoks Suyu Tarifleri ile Sağlıklı Kilo Verebilirsiniz!

Son zamanlarda birçok kişi tarafından tüketilen detoks suları, doğal içerikleri ile kilo kontrolü sağlamanıza yardımcı olan içeceklerdir. Sağlıklı kilo verme sürecinde etkili olan detoks sularının içeriği, genellikle taze sebzeler, kırmızı meyvelerden oluşur. Bu sebeple vücudunuzun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri karşılayan detoks suyu tarifleri, vücudunuzdaki toksinleri atmanıza da destek olmaktadır. Evinizde hazırlayabileceğiniz lezzetli detoks suyu tarifleri ile bahar ve kış aylarında vücudunuzun direncini artırarak sağlıklı bir biçimde kilo verebilirsiniz.

Detoks Suyu Tarifleri ile Sağlıklı Kilo Verebilirsiniz!

Detoks Suyu Nedir, Ne İşe Yarar?

Çeşitli sebze ve meyveler ile hazırlanan içecek olan detoks suları, vücuttaki toksinlerin ve radikal maddelerin atılmasına destek olur. Mevsiminde yetişen yeşil sebzeler ve meyveler ile hazırlayacağınız detoks suyu tarifleri ile vücudunuzu temizleyerek ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri de sağlayabilirsiniz. Vücudunuzun toksinlerden arınmasını sağlayan detoks suyu tarifleri bunların yanı sıra sağlıklı bir biçimde kilo vermenize de yardımcı olur.

Detoks Suyu Tarifleri Nelerdir?

Sebze, meyve, baharat veya kuruyemişlerin sularının sıkılmasıyla elde edilen detoks suyu, içeriğinde bulunan gıda maddelerinin besin değerlerini de taşımaktadır. Detoks suyu hazırlarken kullanacağınız malzemelerin toksin atmaya yardımcı olacak besinler olmasına dikkat etmelisiniz. Vücudunuzun arınmasını sağlayacak ve sağlıklı bir biçimde kilo vermenize destek olacak detoks suyu tariflerini sizin için derledik.

Elma ve Tarçınlı Detoks Suyu

Kilo kontrolü sağlamanıza destek olacak detoks suyunu hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler: 1 adet elma, 2 litre su, 1 adet çubuk tarçın, 1 çay kaşığı toz zencefil.

Kilo vermenize yardımcı olacak elma ve tarçınlı detoks suyunu hazırlamak için ilk olarak suyunuzu kaynatın. Su kaynadıktan sonra içine dilimlediğiniz elmaları ekleyin. Bir süre bekleyerek toz zencefili ekleyin. Dilerseniz karışımın içine bir miktar yeşil çay da ilave edebilirsiniz. Malzemeleri ekledikten sonra 10 dakika boyunca kaynatmaya devam edin. Daha sonra detoks suyunuzu süzerek belirli aralıklarla tüketebilirsiniz.

Maydanoz ve Salatalıklı Detoks Suyu

Yeşil rengi ile öne çıkan maydanoz ve salatalıklı detoks suyunu; 15 yaprak maydanoz, 1 adet salatalık, 1 tutam nane, 1 adet elma, 1 adet limon, 1 dilim taze zencefil ile hazırlayabilirsiniz.

Tüm malzemeleri yıkayarak maydanozları dal dal ayırın. Ardından malzemeleri blenderdan geçirerek püre haline getirerek hazır hale getirebilirsiniz. Dilerseniz detoks suyunuzu bir süre dolapta bekleterek afiyetle tüketebilirsiniz.

Limon ve Zencefilli Detoks Suyu

Bu lezzetli detoks suyunu hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeleri; 1 litre su, birkaç tutam nane, 1 tatlı kaşığı toz zencefil ve 1 adet limon olarak sıralayabiliriz.

Limon zencefil detoksu hazırlamak için ilk olarak tüm malzemeleri 1 litre soğuk su içerisine atabilirsiniz. Ardından hazırladığınız karışımı su içerisinde karıştırarak yarım saat buzdolabında bekletebilirsiniz. Daha sonra detoks suyunu gün içinde belirli aralıklarla iç

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

YEME - İÇME
Çeşme Marina'da Ne Yenir?
YEME - İÇME
Çeşme'de Ne Yenir?
Çeşme'de Ne Yenir?
18.11.2022
624
YEME - İÇME
Boyoz Nedir? Nerede Yenir?