20 Kasım 2020
712
ABONE OL

Çeşme’nin Yöresel Lezzetleri

Çeşme bir Ege beldesi olduğu için zeytinyağlı yemekleri ve hafif, sütlü veya damla sakızlı tatlıları ile meşhurdur. Bu yüzden de kendine has bir mutfak kültürü bulunmaktadır.

Çeşme’nin Yöresel Lezzetleri

Zeytinyağlı Lezzetler

Deniz Börülcesi

Sadece Çeşme’nin değil neredeyse tüm Ege’nin vazgeçilmezlerinden olan deniz börülcesi denizin gelgit yaptığı noktalarda yetişen yüksek besin değerli bir ottur ve haşlandıktan sonra zeytinyağı, nar ekşisi ve çeşitli baharatlar ile servis edilmektedir.

Isırgan Otu

Türkiye’nin birçok bölgesinde yetişen ısırgan oyu çok farklı pişirilme ve servis edilme biçimlerine sahip bir ottur. Genellikle Çeşme de zeytin yağlı yapılan ısırgan otu aynı zamanda çorba, meze ve yemek olarak da servis edilmektedir.

Kenger

Çeşme’nin öne çıkan lezzetlerinden biri olan kenger bir tür ottur ve Ege bölgesinde yetişmektedir. Bu nedenle de sıklıkla zeytinyağlı olarak sunulur. Ancak, kuzu etiyle kullanıldığı yemekler de vardır.

Arapsaçı

Çeşme mutfağında sıklıkla kullanılan arap saçı otu taze soğan ve sıcak su ile haşlanıp limon, zeytinyağı ile servis edilmektedir.

Kuşkonmaz

Ege mutfağının demirbaşlarından olan kuşkonmaz otu özellikle Çeşme’de balık restoranlarında sıklıkla tercih edilen mezelerden olmaktadır.

Hamur İşi Lezzetler

Kumru

Özellikle İzmir’in vazgeçilmez hamur işlerinden biri olan kumru Çeşme’nin hemen hemen her yerinde yenebilmektedir ve lezzeti de inanılmaz güzeldir. Ancak, kumru yiyecekseniz aç olmanızı öneririz.

Boyoz

Çeşme’deki sabah kahvaltılarının olmazsa olmazı olan boyoz Çeşme’nin merkezindeki fırınlarda her sabah taptaze olarak çıkmaktadır. Sıcacık ve yumuşacık olan boyozun tadı ise deneyenlerin bir daha denemek isteyeceği türdendir.

Gevrek

İzmir’in simidi olarak tanımlanabilecek olan gevrek Çeşme’de deniz kenarında oturarak rahatlıkla tüketebileceğiniz hem doyurucu hem de keyif verici bir yiyecektir.

Lokma

Ege’de oldukça popüler olan lokma tatlısı özel günlerin vazgeçilmez lezzetlerindendir ve her Egeli tarafından oldukça sevilen bir tatlıdır.

Damla Sakızlı Lezzetler

Sakız Reçeli

Sakız ağaçları bakımından oldukça zengin olan Çeşme’ de birçok lezzette sakız kullanılmaktadır. Bunlardan biri de sakız reçelidir ve Çeşme kahvaltılarının vazgeçilmez reçelleri arasında yer almaktadır.

Sakızlı Dondurma

Özellikle yaz aylarında dondurmaların piyasaya çıkmasıyla beraber ortaya çıkan damla sakızlı dondurma, Çeşme’nin kendi has dondurma lezzetlerinden biri olmakta ve yöreye özgü olduğu içinde kesinlikle denenmesi gereken lezzetler arasında yer almaktadır.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
25 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

YEME - İÇME
Çeşme Marina'da Ne Yenir?
YEME - İÇME
Çeşme'de Ne Yenir?
Çeşme'de Ne Yenir?
20.11.2020
624
YEME - İÇME
Boyoz Nedir? Nerede Yenir?