22 Eylül 2022
665
ABONE OL

Çeşme’nin Sakızlı Lezzetleri

Çeşme’nin yöresel yemekleri, bölgeye gelip deneyenler tarafından çokça sevilen lezzetlerdir. Çeşme’nin bölgesine özgü damla sakızlı lezzetler; sakızlı Türk kahvesi, sakızlı dondurma, sakızlı kurabiye, sakız reçeli, sakızlı muhallebi ve daha pek çok şekilde sıralanır. Çeşme’nin bu meşhur lezzetlerini deneyenler, damla sakızı aromasının etkisi altında kalır. Büyüleyici bir lezzet olan damla sakızlı aromalar, Çeşme’ye yolu düşenlerin mutlaka denemesi gereken gözde lezzetler arasında yer alır. Peki, Çeşme’nin sakızlı lezzetleri nelerdir?

Çeşme’nin Sakızlı Lezzetleri

Sakızlı Kurabiye

Damla sakızı aromasını sevenler için Alaçatı’da İmren Pastanesi, Ilıca’da ise Yıldız Pastanesi’nin tatlı menüsüne göz atmaları tavsiye edilir. İçinde sakız bulunan ve un kurabiyesini andıran kurabiyelerinin tadına bakmadan Çeşme’den gitmemeniz gerek.

Çeşme’de akşamüzeri çay keyfi sırasında masaya servis edilen en önemli ve unutulmaz lezzet tartışmasız sakızlı kurabiyedir. Damla sakızı eklenerek yapılan bu kurabiyeye Alaçatı kurabiyesi de denilir. Bu kurabiyenin, denemek isteyenler için tarçınlısı da bulunur. Damla sakızı ile tarçın kokusunun mest eden güzelliği eşliğinde çayınızı yudumlayabileceğiniz Çeşme’de, ağızda dağılan bu kurabiyeler damaklarınızda tadını bırakır. Tercihe göre tarçınlı Alaçatı kurabiyesi ya da sadece sakızlı kurabiyeyi çayınızın yanında deneyebilirsiniz.

Sakızlı Muhallebi

Çeşme’nin bir başka sakızlı lezzeti olan sakızlı muhallebi hem bölge halkının hem de turistlerin en çok sevdiği tatlılar arasında yer alır. Sakızlı muhallebiyi en güzel şekilde yapan adresi soracak olursanız İmren Pastanesi’nden başka bir yer söyleyemeyiz. Kıvamı, sakız miktarı ve üzerine eklenen dondurma ile eşsiz bir lezzete dönüşen sakızlı muhallebi, Alaçatı akşamlarının vazgeçilmez tatlısı olarak bilinir.

Sakız Reçeli

Sakız ağaçları açısından oldukça zengin bir yer olan Çeşme’de pek çok lezzet damla sakızı aroması içerir. Bu lezzetler arasında sakız reçeli de bulunur. Çeşme kahvaltılarının vazgeçilmez reçellerinden biri olan sakız reçeli hem organik hem de lezzetlidir.

Sakızlı Dondurma

Özellikle yaz aylarının vazgeçilmez tatlısı olan dondurma, Çeşme’de çoğunlukla damla sakızlı olarak tercih edilir. Damla sakızlı dondurma, Çeşme’nin kendine has dondurma lezzetleri arasında bulunur. Yöreye özgü olduğu için mutlaka denenmesi gereken tatlılar arasında yer alır.

Sakızlı Türk Kahvesi

Çeşme’nin ünlü sakızlı ürünü sakızlı Türk kahvesi, İmren Pastanesi’nde Alaçatı kurabiyesi eşliğinde yudumlayabileceğiniz benzersiz bir lezzettir. Aynı zamanda pastanede oldukça tercih edilen bir tatlı olan limonlu cheesecake ile içebilirsiniz.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
25 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

YEME - İÇME
Çeşme Marina'da Ne Yenir?
YEME - İÇME
Çeşme'de Ne Yenir?
Çeşme'de Ne Yenir?
22.09.2022
624
YEME - İÇME
Boyoz Nedir? Nerede Yenir?