02 Eylül 2022
838
ABONE OL

Çeşme’nin En İyi Restoranları

Yaz sezonlarının popüler tatil kasabası olan Çeşme, cazibesini koruyor. Çeşme’nin merkezinden Alaçatı’ya, Çiftlikköy’den Reisdere’ye lezzetli restoranlar ile yıllar boyu kalitesini sürdürmeye devam eden Çeşme hem eski hem de yeni mekanları ile ilgi görüyor. Yaz mevsiminin uğrak tatil merkezlerinden biri olan Çeşme’nin en popüler restoranları ve en iyi restoranları hakkında bilgileri sizler için derledik.

Çeşme’nin En İyi Restoranları

Roka Bahçe

Roka Bahçe, müşterilerini Hacı Memiş’in sakin arka sokaklarından birinde ağırlıyor. Ege mutfağının taze lezzetlerini barındıran Roka Bahçe, zengin menüsü ile misafirlerini mest ediyor. Yöresel mutfağının güzel lezzetlerini barındıran Roka Bahçe menüsü, pilavlı deniz mahsulleri ve özel sunumlu ahtapot salatası ile ilgi görüyor. Roka Bahçe’de hem eşsiz lezzetlerin tadına varabilir hem de mekanın girişinde yer alan sanat galerisini ziyaret edebilirsiniz.

Eflatun

Alaçatı en iyi restoranlar arasında yer alan Eflatun, arnavut kaldırımlı sokaklara renk katıyor. Şirin bir aile işletmesi olan Eflatun, taptaze mezeleri, Robespierre gibi lezzetleri ile Hacı Memiş Mahallesi’nde sıcak bir ortam sunuyor. Eşsiz lezzetler ile misafirlerini ağırlayan Eflatun’da keyifli vakitler geçirebilirsiniz.

Kapari Bahçe

Kapari Bahçe, Hacı Memiş Mahallesi’nin girişinde tarihi bir konaktan kalan doğal dokusu ile müşterilerini büyülüyor. Doğal dokusu korunarak dizayn edilen bu mekanın bahçesinde benzersiz lezzetlerin tadına bakabilirsiniz. Zengin menüleri ile dikkat çeken bu mekan, taze lezzetler sunuyor. Bar olarak da farklı bir his veren Kapari Bahçe’de Yunan Usulü Musakka, Sakızlı Panacotta ve Hania Böreği’nin tadına bakabilirsiniz.

Amavi Alaçatı

Alaçatı restoranlar arasında yer alan Amavi, salaş dekoru, lezzetli yemekleri ve profesyonel sunum anlayışıyla mekana gelenlerin beğenisini topluyor. Deniz mahsulleri konusunda oldukça kaliteli sunumlar yapan mekan, lezzet ve görünüm açısından birbirinden güzel tabaklar hazırlıyor. Taze Karaburun Midyeleri, Citrus Beuerre Blanc, Frenk soğanı ile servis edilen Moules Marine’den Beurre Noisette’te poşelenmiş karides gibi akıllara gelemeyecek kombinlerle sofralar hazırlıyor.

Meze Maison

Meze Maison, Meze severlerin favorisi olabilecek bir mekandır. En taze ürünlerle sofraları donatan Meze Maison, çeşitli mezeler ve zeytinyağlı yemekleri ile sıklıkla tercih ediliyor. Humuslu börülceden vişneli yaprak sarmaya, portakallı enginardan kabak çiçeği dolmasına bölgenin yöresel lezzetlerini sofralara taşıyor. Uskumru dolması ve turunç soslu ahtapot salatası mekanın gözdeleri arasında bulunuyor. Meze Maison, keyifli akşam yemekleri için tercih edilebilir.

Istakozcu Canbaba

Çeşme’de yemek yenilecek yerler arasında bulunan Istakozcu Canbaba, Sakız Adası manzarası ile en güzel gün batımını gözler önüne seriyor. Çiftlikköy’de bulunan Istakozcu Canbaba, ıstakoz ve “böcek” langustayı yıllardır kendine has pişirme tekniği ile eşsiz bir şekilde hazırlıyor. Müdavimlerinin vazgeçemediği Istakozcu Canbaba, Çeşme’nin en doğal mekanları arasında yer alıyor.

Horasan Balık

Horasan Balık, yıllardır değişik tariflerle deniz mahsullerine eşsiz yorumlar katıyor. Mevsime uygun taze malzemelerle günlük hazırlanan mezeler, menülerinde bulunan lezzetli yöresel yemeklere eşlik ediyor. Yaz aylarının hafta sonlarında oldukça yoğun olan bu mekana gitmek için rezervasyon yaptırmanız gerekiyor.

Kolburano’s

Çeşme lüks restoranlar arasında yer alan Kolburano’s, Çeşme’nin eski köylerinden biri olan Reisdere’de bulunuyor. 200 yıllık tarih kokan bir binada, lezzetli yemekler ve pizzalar pişiren Kolburano’s, lokal pizzacı açma hayali ile yola çıkan Damla ve Emre Kolburan çiftinin fikri ile Çeşme’de kendine yer buluyor. 2015 yılından bu yana yerel ve taze malzemelerle menüler hazırlayan Kolburano’s, incir ve dut ağaçlarının gölgesinde keyifli vakit geçirebileceğiniz bir mekan. Rezervasyon ile çalışan Kolburano’s, yaz aylarında salı günleri kapalı oluyor.

Perispri Alaçatı

Cam çiçeklerin bulunduğu ışıltılı bir bahçeye sahip olan Perispri, Alaçatı’da bulunuyor. İncir ve badem ağaçlarının gölgesinde farklı kültürleri buluşturan Perispri, rengarenk balıkların yüzdüğü nilüfer havuzu, taştan şelalesi ile benzersiz bir atmosfer sunuyor. Huzurlu bir atmosfere ve otantik bir ambiyansa sahip olan Perispri, tatil keyfinizi taçlandırıyor.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
25 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

YEME - İÇME
Çeşme Marina'da Ne Yenir?
YEME - İÇME
Çeşme'de Ne Yenir?
Çeşme'de Ne Yenir?
02.09.2022
624
YEME - İÇME
Boyoz Nedir? Nerede Yenir?