16 Aralık 2022
1909
ABONE OL

Çeşme Meyhaneleri

Çeşme deniz kenarında kurulu olan ve özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı birçok turiste ev sahipliği yapan bir belde olmaktadır. Bunun yanı sıra deniz kıyısında olan birçok yer gibi yaygın bir meyhane kültürüne de sahip olmaktadır.

Çeşme Meyhaneleri

Bu nedenle de sizler için Çeşme’nin en popüler olan ve en tanınan birkaç meyhanesini derledik.

Ortaya Alaçatı

Alaçatı yeni nesil meyhane seçeneklerinden biri olan Ortaya Alaçatı, her şeyin ortaya geldiği ve paylaşıldığı ferah bir ortam sunmaktadır. Yerel lezzetlere modern yorumlar katan Ortaya, Ege mutfağını Akdeniz ve Dünya mutfağıyla harmanlamaktadır. Müzik olarak arka fonda Üçüncü Yeniler çalmakta, sakin ve rahat bir ortamda konuklar yemeklerini yiyip sohbet edebilmektedir. Ortaya’nın mezeleri mevsimsel olarak değişmektedir. Alaçatı meyhaneleri arasında bulunan Ortaya içerisinde altı mezenin bulunduğu Tepsi Menüsü ise buranın simgesi olarak kabul edilmektedir. Hardal soslu deniz börülcesi, pancarlı kısırı, girit ezmesi, sıcak Ege otları ve baklava hamurunda keçi peyniri Ortaya’nın en sevilen lezzetlerinden sadece birkaçıdır.

Ala Söğüş Meyhane

2013 yılında söğüşçü olarak açılan ve yoluna meyhane olarak devam eden Ala Söğüş Meyhane, küçük ve samimi olan yerlerden biri olmaktadır. 35 kişilik bir mekan olan Ala Söğüş’te en çok tereyağlı yaprak ciğeri, meyhane köfte, patlıcan kumpir, Girit mezesi ve özenle hazırlanmış mezeler beğenilmektedir. Rakı ve söğüş ikilisini denemek isteyenler için bu aile işletmesi ideal yerlerden biri olmaktadır.

Leblebili Meyhane

Eski meyhane kültürünü yaşatan Leblebili Meyhane 2016’da açılan ve kısa süre içerisinde en sevilen mekanlarından biri haline gelen bir meyhane olmuştur. Fasıl etkinlikleriyle de bilinen Leblebili Meyhane, orijinal lezzetlerin en taze hallerini yiyebileceğiniz bir mutfağa da sahip olmaktadır. Levrek ve çipura en çok tercih edilen balıklar arasında yer almaktadır. Ege mezeleri ve salatalar ise günlük olarak hazırlanmaktadır.

Martı Restaurant

Tarihi taş bir binada 1955 yılından beri hizmet veren Martı, bir aile işletmesi olmaktadır. Masalarda mavi ve beyaz örtüler, duvarlarda nostaljik aksesuarlar yer almaktadır. Yerli ve yabancı turistlerin oldukça sevdiği Martı’ya oturduğunuzda masanıza mezeler gelmektedir. Martı’nın en sevilen yiyecekleri arasında kalamar, karides, sübye güveç yer almaktadır. Kabak çiçeği dolması, fava ve radika ise en çok tercih edilen mezeler arasında yer almaktadır.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
27 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
26 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

YEME - İÇME
Çeşme Marina'da Ne Yenir?
YEME - İÇME
Çeşme'de Ne Yenir?
Çeşme'de Ne Yenir?
01.04.2021
611
YEME - İÇME
Boyoz Nedir? Nerede Yenir?