01 Temmuz 2022
1501
ABONE OL

Çeşme Kumrusu Tarifi, Nasıl Yapılır?

İzmir’in sembolü niteliğinde olan Çeşme kumrusu, ülkedeki ve dünyadaki insanlar tarafından oldukça sevilen bir lezzettir. Çeşme denildiğinde akıllara gelen bir yöresel lezzet olan kumru, Çeşme mutfağına özgü bir yemektir. Çeşme, konumu gereği pek çok doğal güzellikleri bünyesinde barındırdığı için İzmirlilerin deyimi ile domat, çiğdem ve darı bakımından zengindir.

Çeşme Kumrusu Tarifi, Nasıl Yapılır?

Çeşitli lezzetleri layığı ile yapan pek çok Çeşme restoranı bulunmaktadır. Bu restoranlarda Çeşme kumrusu da yapılmaktadır. Çeşme’de herhangi bir otelin restoranında, sahilde karşınıza çıkan bir kafede veya sokakta kumru yapan pek çok mekan görebilmeniz mümkündür.

İzmir’e yolu düşen herkesin denemesi gereken bir lezzet olan Çeşme kumrusu, lezzetli bir sandviçtir. Günün her saati, her öğün tüketilebilen bu lezzet, damak zevkine göre farklı şekillerde yapılabilmektedir. Kumrunun içerisine erimemiş eski kaşar koyularak yapılabilir. Farklı bir bakış açısı ile ise taze kaşar sosisler üzerinde kızartılarak kumrunun içerisine koyulur. gKişisel beğenilere göre istenilen şekillerde yapılabilen kumruyu evde kendiniz de yapabilirsiniz. Özellikle Çeşme’ye gidemeyen ve kumru lezzetini tatmak isteyen kişiler evde kumru yapımı konusunda düşünebilir.

Çeşme Kumrusu İçin Gereken Malzemeler

Çeşme kumrusu yapımı için gerekli olan birkaç malzeme vardır. Bunlar ekmeğin üzeri için; 1 tatlı kaşığı pekmez ve susamdır. Kumrunun iç harcı için gerekli olan malzemeler ise 10 dilim salam, 15 adet sosis, yarım kangal sucuk, 10 dilim kaşar peyniri, ketçap, mayonez, sıvı yağ ve tercihe göre turşudur.

Eğer kumru ekmeğini kendiniz yapacaksanız yumurta, ılık su, maya, şeker, tereyağı, tuz ve un malzemeleri gereklidir.

Çeşme kumru malzemeleri sevilen ve sevilmeyen yiyecekler düşünülerek eklenebilir ya da çıkarılabilir. Kendi damak zevkinize uygun kumruyu yapmak sizin elinizde!

Çeşme Kumrusu Nasıl Yapılır?

Kumru tarifi için öncelikle ekmeği satın mı alacaksınız yoksa kendiniz mi yapacaksınız karar vermeniz gerekmektedir. Ekmek arası kumru tarifi dikkat edilmesi gereken birkaç önemli detay içermektedir.

Kumru ekmeği yapmak için ılık su, tereyağı, şeker, tuz, yumurta ve mayayı derin bir kaba alarak karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir kıvama gelene dek yoğurun ve 45 dakika beklemeye bırakın.

Hamur bekledikten sonra elimizle ekmek şekli verin ve pekmezi sulandırarak üzerine sürün. Daha sonra susama batırın.

Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına alarak pişirin. Ekmekler pişerken salam, sosis ve sucuğu doğrayarak tavada pişirmeye başlayın. Büyük parçalar halinde dilimlenmiş olan kaşarı erimesi için sosislerin üzerine alın.

Pişen ekmeklerin iç kısmını tavada kızartın. Ketçap, mayonez, salam, sosis, sucuk, domates, turşu ve kaşar peyniri ilave edin. Afiyet olsun!

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
17 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
16 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
15 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

YEME - İÇME
Çeşme Marina'da Ne Yenir?
YEME - İÇME
Çeşme'de Ne Yenir?
Çeşme'de Ne Yenir?
01.07.2022
623
YEME - İÇME
Boyoz Nedir? Nerede Yenir?