01 Ağustos 2022
1479
ABONE OL

Çeşme’deki Esnaf Lokantaları

Çeşme, bölgesindeki mekanlar ve butikler ile hem göze hem de damağa hitap eden tatil beldelerindendir. Kültürel ve tarihi izleri ile dikkat çeken Çeşme, büyülü bir ambiyansa sahiptir. Konsept mekanlarının da bu izleri taşıdığı, oldukça belirgin olduğu için fark edilir.

Çeşme’deki Esnaf Lokantaları

Deniz ürünlerinin, mezelerin, sakızlı lezzetlerin ve Çeşme’nin kendisine özgü kahvaltısının ünlü olduğu bu tatil beldesi, klasik ve yeni yenil meyhaneleri, lüks restoranları, lezzetli ev yemekleri yapan mekanları, dondurmacıları ve esnaf lokantaları yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Çeşme’ye gittiğinizde yalnızca eşsiz mimariye sahip tarihi yerlerde, kafelerde, rakı balık mekanlarında vakit geçirmek, Çeşme’nin diğer yüzünü görememeniz demektedir. Çeşme’nin salaş mekanlarını ve esnaf lokantalarını da deneyerek Çeşme’nin süssüz ve doğal yüzünü de görebilirsiniz. Bu sebeple sizler için hazırladığımız Çeşme’deki esnaf lokantalarına göz gezdirebilirsiniz.

Kumrucu Hikmet

Çeşme denildiğinde akla ilk gelenlerden biri olan Çeşme kumrusu, bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin tercihleri ile Kumrucu Hikmet'te yenir. Kumrucu Hikmet, Çeşme’de yemek yenilebilecek yerler arasında en sevilenlerdendir. Çeşme’ye gelen ve ünlü kumrusundan yemek isteyen kişiler ilk olarak Çeşme’nin kumrusunu en güzel yapacak mekanı arar. Bu arayışta kişilerin karşısına çıkan yerlerden biri Kumrucu Hikmet’tir. Franchise usulü hizmet veren bir marka olan Kumrucu Hikmet, lezzeti ile büyüleyen bir kumrucudur. Özellikle Çeşme merkezde bulunan şubesine pek çok kişi gelerek kumru yemektedir.

Tokmak Hasan’ın Yeri

Tokmak Hasan’ın Yeri, çeşitli sulu yemekleri ile ünlü olan ve Çeşme’nin sevilen esnaf lokantaları arasındadır. Öncelikle hijyen ve güler yüzlülük konusunda oldukça başarılı olan ve tutulan bu mekan, öğle yemeği için tercih edilebilecek bir seçenektir.  Hafif ve lezzetli ev yemekleri ile bilinen Tokmak Hasan’ın Yeri, bölgesinde sıkça tercih edilmektedir. Çeşme yemek fiyatları düşünüldüğünde ise İstanbul’un fiyatlarının altındadır.

İmren Lokantası

Gastronomi yazarlarının sıklıkla bahsettiği esnaf lokantaları arasında yer alan İmren Lokantası, Türkiye’nin en bilinen mekanları arasında bulunuyor. Ilıca, Çeşme ve Alaçatı’da şubeleri olan bu lokanta, yemeklerinin tadına bakan kişileri kendine hayran bırakıyor. İmran Lokantası’nda yemek yiyen kişilerin yemediği tüm yemekler akıllarında kalıyor. Böylesi bir lezzet sunan İmren Lokantası, özellikleri ızgarası ile meşhur.

Zeytin Makarna ve Ev Yemekleri

Çeşme ev yemekleri konusunda başarılı olan bir diğer esnaf lokantası, Zeytin Makarna ve Ev Yemekleri mekanıdır. Anne eli değen ev yemekleri ile oldukça ilgi gören bu mekan, şirin bir ambiyansa sahip. Aynı zamanda fiyat ve performans olarak sıklıkla tercih edilen mekanlar arasında.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
25 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

YEME - İÇME
Çeşme Marina'da Ne Yenir?
YEME - İÇME
Çeşme'de Ne Yenir?
Çeşme'de Ne Yenir?
01.08.2022
624
YEME - İÇME
Boyoz Nedir? Nerede Yenir?