20 Ekim 2022
906
ABONE OL

Alaçatı’ya Özgü Lezzetler Sunan 5 Özel Mekân

Alaçatı’ya özellikle yaz aylarında yoğun bir tatilci akını gerçekleşmektedir. Bundan kaynaklı olarak da Alaçatı’ya gelen tatilcilerin bölgeyi keşfetmesi zorlaşmaktadır. Çünkü, çok kalabalık sokaklar, sahiller içerisinde bir o yana bir bu yana savrulan insanlar ile birlikte tatilcilerde Alaçatı’nın özgün olan, birçok tatilci tarafından bilinmeyen noktalarını keşfetmekte zorlanmaktadır. Çeşme Alaçatı restoranları bu noktada harikalar yaratarak kişilere değişik lezzetler sunarak keşif yapmalarını kolaylaştırmaktadır. Bu nedenle Alaçatı’ya gelip bu bölgenin özgün lezzetlerini tatmak isteyenler için İzmir Çeşme Alaçatı restoranları hakkındaki bu yazı bir yol gösterici olacaktır.

Alaçatı’ya Özgü Lezzetler Sunan 5 Özel Mekân

Walkin Alaçatı

Tüm menüsünü yaza özel, taze mahsuller ile oluşturan Walkin Alaçatı, Alçatı’ya gelip bu beldenin lezzetlerini tatmak isteyenler için harika bir seçenek olmaktadır. Alaçatı yemek mekanları arasında bulunan Walkin'e gelenler kesinlikle somon sash, kuşkonmaz ızgara, feta kadayıfı gibi lezzetlerini denemeleri tavsiye edilmektedir.

Zio Beach

Kurulduğu yıldan beri neredeyse dünyanın en iyi şefleri ile çalışan Zio Beach, pahalılığı ile de göz korkutmaktadır. Bunun temel nedeni ise hem çalıştığı şeflerin maliyeti hem de ürettiği ürünlerde kaliteden ödün vermemek adına kullandığı gerçek havyar, ıstakoz trüf mantarı gibi oldukça pahalı olan ürünlerin kullanılmasıdır.

Momo

Müzik ile yemeği birleştirmek isteyenlerin kesinlikle tercih etmesi gereken restoranlardan biri olan Momo, gerek yemekleri gerekse müzikleri ile ziyaretçilerine hem unutulmaz tatlar tattırmakta hem de unutulmaz bir akşam yemeği keyfi yaşatmaktadır.

Eğer Alaçatı akşam mekanları arasında yer alan Momo’ya gelirseniz Alaçatı’ya özgü lezzetlerin yanında siyah mürekkep balığı soslu risotto, avokado içerisinde kokteyl soslu taze karides gibi özel lezzetleri de denemenizi tavsiye etmekteyiz.

Beeves Steakhouse

Alaçatı’nın genellikle deniz ürünleri ile anılmasının ardından büyük bir ihtiyaç olarak ortaya çıkan Steakhouse gerekliliğinin giderilmesi adına açılan Beeves Steakhouse, Alaçatı’ya özgü lezzetleri sunduğu bir menüsünün olmasının yanı sıra aynı zamanda da burger gibi daha steak içerikli yemekleri tercih edenler içinde iyi bir seçenek olmaktadır. Ancak, lüks sayılabilecek bir restoran olmasından dolayı şefin menüsünden sipariş vermek biraz yüklü bir hesaba neden olabilmektedir.

Fahri’nin Yeri

Port Alaçatı’nın yakınında bulunan Fahri’nin Yeri, birçok yerde tadamayacağınız Alaçatı’ya özel spesiyalleri ile ön plana çıkmaktadır. Bunun yanı sıra şevket-i bostan yatağında tereyağlı süzme yoğurtlu balık kebabı gibi sadece bu mekana özgü olan tatları da tadabiliyor olmanız açısından oldukça değerli bir nokta olarak karşımıza çıkmaktadır.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
1 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
30 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
29 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
28 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
27 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
26 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

YEME - İÇME
Çeşme Marina'da Ne Yenir?
YEME - İÇME
Çeşme'de Ne Yenir?
Çeşme'de Ne Yenir?
11.01.2021
627
YEME - İÇME
Boyoz Nedir? Nerede Yenir?