22 Aralık 2020
1745
ABONE OL

Alaçatı’nın Meşhur Lezzeti Damla Sakızlı Muhallebi

Alaçatı denildiğinde akla ilk olarak gelen şeylerden birisi şüphesiz deniz, kum ve güneş tatilidir. Ancak, Alaçatı’da deniz, kum, güneş üçlüsünden çok daha fazlası vardır. Bunlardan biri de damla sakızlı muhallebisidir.

Alaçatı’nın Meşhur Lezzeti Damla Sakızlı Muhallebi

Alaçatı konum olarak Ege’nin en çok tercih edilen yaz tatili noktaları arasında yer almaktadır. Fakat, yaz tatilinizde farklı lezzetler tatmak isterseniz de buna olanak tanımaktadır. Tabi Alaçatı denize oldukça yakın bir konumda olduğu için akla ilk olarak deniz ürünleri gelebilir ama deniz ürünlerinin yanında tatlıları da bir o kadar güzeldir.

Alaçatı’nın Sakız adasına yakın olması ve aynı zamanda da kendi topraklarında sakız yetiştiriciliği yapılabiliyor olmasından kaynaklı olarak, Alaçatı’nın tatlılarında sakız önemli bir konumlandırmaya sahip olmaktadır.

Bundan dolayı da tatlılarında bolca sakıza rastlamak mümkün olmuştur. Özellikle Alaçatı, Damla Sakızlı Muhallebisi ile kendinden bolca söz ettirmektedir. Çünkü, kendi toprağında yetişen sakızların kullanıldığı muhallebilerde o otantik ve doğal tada denk gelmek tarifsiz bir lezzet oluşturmaktadır ve bu nedenle de adından sıklıkla bahsettirmektedir.

Öyle ki Alaçatı’ya gelip damla sakızlı muhallebisinden yemeyen birilerine rastlamak pek mümkün olmamaktadır. Ayrıca, Alaçatı’nın muhallebisinin çok büyük bir popülerliği sahip olmasının ardından da bazı markalara esin kaynağı olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Örneğin, günümüzde birçok alışveriş merkezinde ve cadde de gördüğümüz markanın çıkış noktası da buna bağlanmaktadır. Böylelikle Alaçatı lokalinde olan bir lezzet bu marka aracılığıyla diğer şehirlere de aktarılmaya çalışılmaktadır.

Fakat bir gün yolunuz Alaçatı’ya düşerse kesinlikle yerinde damla sakızlı muhallebiyi yemenizi öneririm.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

YEME - İÇME
Çeşme Marina'da Ne Yenir?
YEME - İÇME
Çeşme'de Ne Yenir?
Çeşme'de Ne Yenir?
22.12.2020
624
YEME - İÇME
Boyoz Nedir? Nerede Yenir?