02 Aralık 2022
1823
ABONE OL

Alaçatı Dondurmacıları ve Pastaneleri

Yaz aylarında yoğun bir turist ziyaretine uğrayan Alaçatı, deniz tatilinin yanı sıra sunduğu gurme lezzetler ile de dikkat çekmektedir. Bu gurme lezzetlerden biri de hiç şüphesiz dondurmasıdır. Çünkü Alaçatı damla sakızlı dondurma ve daha pek çok dondurma lezzetleri ve tatlıları da bu bağlam dahilinde oldukça popüler tercihlerden olmaktadır. "Alaçatı dondurma nerede yenir?" sorusunun cevabını arayanlar bu yazıyı okuyabilir.

Alaçatı Dondurmacıları ve Pastaneleri

Bu nedenle Alaçatı’ya gelip dondurmalarını ve tatlılarını denemeden dönmek istemeyenler için kısa bir liste hazırladık.

Da Franco Gelato

İsminden de anlaşılacağı gibi Da Franco Gelato, İtalyan bir ustanın işlettiği ve İtalyan dondurma lezzetlerinin sunulduğu eşsiz bir dondurmacıdır. Alaçatı en iyi dondurmacı seçenekleri arasında yer alır.

Ayrıca, işletmeyi işleten İtalyan dondurma ustasının babadan oğula geçen bir dondurmacılık tarihinin olması da yaptığı dondurmaları daha özel kılmaktadır.

Veli Usta Dondurma

Alaçatı’nın gözde dondurmacıları arasında hatırı sayılır bir yere sahip olan Veli Usta Dondurma, eşsiz lezzetteki dondurmalarının yanı sıra sütlü tatlılarda servis etmektedir ve bu noktasıyla Alaçatı’nın en sevilen dondurmacıları arasında kendine yer edinmiştir.

Dondurmino

Küçük bir işletme olan Dondurmino, çokta büyük olmayan bir işletme olmasına karşın çok çeşitli dondurma lezzetleri sunmasıyla kendini ön plana çıkarmaktadır.

Ancak, Dondurmino’nun dükkanının küçük olması dondurmanızı oturup yiyebileceğiniz bir alternatif yaratamamaktadır. Bu nedenle bu mekândan dondurma aldığınızda yolda yemeniz gerekecektir.

Alaköy Alaçatı Pastanesi

Alaçatı’nın merkezinde bulunan Alaköy Alaçatı Pastanesi, gerek dondurması gerek tatlıları ile Alaçatı’nın önde gelen pastaneleri arasında yer almaktadır ve her yıl birçok yerli- yabancı turiste gurme dondurmalar, gurme tatlılar sunduğu bilinmektedir.

Alaçatı Tatlıcısı İmren

Alaçatı’nın önde gelen pastaneleri arasında bulunan Alaçatı Tatlıcısı İmren, özellikle sakızlı muhallebisi ve helvası ile dikkatleri üzerine çekmektedir. Çünkü, Alaçatı’nın yöresel tatlıları arasında yer alan damla sakızlı muhallebi ile Alaçatı Tatlıcısı İmren, tam olarak Alaçatı’yı tatmanızı sağlamaktadır.

Hasan Mersin Tarihi Rumeli Pastanesi 1945

Alaçatı’nın tarihi pastaneleri arasında sayılabilecek olan Hasan Mersin Tarihi Rumeli Pastanesi 1945, tarihsel süreç içerisinde edindiği bilgiler, oluşturduğu tarifler, sunduğu lezzetler ile ön plana çıkmaktadır.

Özellikle damla sakızlı muhallebisi, kurabiyesi, dondurması, macunu gibi damla sakızlı tarifleri ile gözde bir pastane haline gelen bu pastane aynı zamanda bal bademli lezzetleri ve karadutlu tarifleri ile de kendinden söz ettirmektedir.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
1 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
30 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
29 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
28 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
27 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
26 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

YEME - İÇME
Çeşme Marina'da Ne Yenir?
YEME - İÇME
Çeşme'de Ne Yenir?
Çeşme'de Ne Yenir?
14.01.2021
627
YEME - İÇME
Boyoz Nedir? Nerede Yenir?