11 Ekim 2022
1289
ABONE OL

Alaçatı’da Ne Yenir?

Alaçatı’da yemek kültürü bulunduğu bölgeden kaynaklı olarak genellikle çeşitli otlarla harmanlanmış lezzetlerden oluşmaktadır. Yabani ve şifalı otlarla buluşan lezzetler hem koku hem tat olarak eşsiz bir deneyim yaşatmaktadır. Peki, Alaçatı Çeşme'de ne yenir?

Alaçatı’da Ne Yenir?

Alaçatı’nın Yemekleri

Kahvaltı

Günün en önemli öğünü sayılan ve çok önemli şairlerden biri olan Cemal Süreya’ya, ‘kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı’ dedirten kahvaltı için en güzel alternatiflerden biri de Alaçatı olmaktadır. Çünkü, beyaz evler, eşsiz gökyüzü ve eşsiz havanın bir arada olduğu çok az yer vardır ve Alaçatı bunlardan biridir.

Alaçatı Sakız Muhallebisi

Sakız ağaçları dendiği zaman akla ilk gelen noktalardan biri olan Alaçatı’ya gelindiğinde yenmesi gereken bir diğer şey de sakız muhallebisidir. Sakızlı muhallebinin yoğun lezzeti nedeniyle sade Türk kahvesi ile birlikte tüketilmesi mantıklı bir hareket olabilir. Ancak yoğun tatları seviyorsanız sadece muhallebiyi de tüketebilirsiniz

Kabak Çiçeği Dolması

Hem Alaçatı hem de Girit’te meşhur olan lezzetlerden biridir. Temmuz ayının başlarında toplanan kabak çiçeği, narin bir gövdeye sahiptir. İç harcının hazırlık safhasında saf zeytinyağı kullanılmaktadır. Sarımsaklı yoğurt ya da limon suyu ile servis edilmektedir. Alaçatı restoranları bünyesinde bulabileceğiniz Ege’nin kendine özgü lezzetlerinden biridir.

Alaçatı Midyesi

Alaçatı’nın denizden çıkarılan taze midyeleri lezzet doludur. Özellikle baharatların doğru bir oranda kullanılmasına lezzetine lezzet katan noktalardan biridir. Ancak, diğer midyelere oranla oldukça küçük olan Alaçatı midyesi yine de denemesi gereken lezzetler arasındadır.

Kumru

Alaçatı’ya gelip kumru yemeden dönmemeniz gerekmektedir. Çünkü, Alaçatı’nın hemen hemen her yerinde bir kumrucuya rastlamak mümkündür. Alaçatı yemek yerleri, özellikle kumru lezzeti ile ilgi görür.

Simit hamurundan yapılan ekmeği ve iç malzemesinin çeşitliliği; sucuk, sosis, salam, kızarmış İzmir tulumu ile hem göz hem karın doyurucu olmaktadır.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
25 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

YEME - İÇME
Çeşme Marina'da Ne Yenir?
YEME - İÇME
Çeşme'de Ne Yenir?
Çeşme'de Ne Yenir?
18.11.2020
624
YEME - İÇME
Boyoz Nedir? Nerede Yenir?