02 Ekim 2020
422
ABONE OL

HES Kodu Nasıl Alınır?

Koronavirüsü testi pozitif çıkan kişilerin saptanmasını sağlayan Hayat Eve Sığar (HES) kodu uygulaması, devlet dairelerine girişler ve şehirlerarası seyahatlerde zorunlu hale geldi. HES kodu SMS, e-Devlet ve mobil uygulama üzerinden ulaşılabiliyor.  

HES Kodu Nasıl Alınır?

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliklerine “Şehir içi toplu ulaşımda HES kodu sorgulama” ve “Konaklama tesislerinde HES kodu zorunluluğu” konulu iki ayrı genelge gönderdi.

“Şehir içi toplu ulaşımda HES kodu sorgulama” genelgesi kapsamında şehir içi toplu ulaşım araçlarında kişiye özel elektronik / akıllı seyahat kart sistemleri, Sağlık Bakanlığı’nın Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasına entegre bir şekilde çalışacak.

HES Kodu Nasıl Alınır?

HES (Hayat Eve Sığar) kodu, Kontrollü Sosyal Hayat kapsamında ulaşım ya da ziyaret gibi işlemlerde kişilerin Covid-19 hastalığı açısından bir risk taşıyıp taşımadığınızı gösteren bir koddur. Paylaştığınız HES kodları uygulama üzerinden ya da kurumlara sağlanan servisler aracılığıyla sorgulanabilecektir.  

HES Uygulaması ile

Hayat Eve Sığar (HES) mobil uygulaması üzerinden “HES kodu işlemleri” bölümüne girilir. “HES kodu oluştur” butonuna tıklanır. Kod kullanım süresi seçilir ve kod oluşturulur.

SMS ile

HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla, T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılır ve 2023’e SMS olarak atılır.

e-Devlet ile

HES kodu, e-Devlet internet sayfası üzerinden alınabilir.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
17 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
16 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
15 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler