14 Aralık 2022
416
ABONE OL

Finansal Stresle Mücadele Etmek İçin Neler Yapılabilir?

Finansal stres, günümüzde birçok kişinin yaşadığı kaygılar arasında yer alır. Yaşam kalitesi ile doğrudan bağlantılı olan finansal stres, günümüz ekonomik koşullarında istisnasız herkesin yaşadığı stres türlerinden biridir. Bu durum kimileri tarafından finansal kaygı olarak da adlandırılmaktadır. Yapılan araştırmalar, maddi stres yaşayan kişilerin, baş ağrısı ve mide ülseri riski, uyku bozukluğu ve kalp krizi gibi rahatsızlıkların daha sık görüldüğünü ortaya koymaktadır.

Finansal Stresle Mücadele Etmek İçin Neler Yapılabilir?

Finansal stresle mücadele, bugün son derece önemli bir konudur. Çünkü maddi stres yaşayan çoğu kişi, bir süre sonra fiziksel ve ruhsal anlamda kendisini iyi hissetmeyecektir. Öyle ki yapılan araştırmalar, finansal stresin kişinin zihinsel sağlığını da etkilediğini ortaya koymaktadır. Öyle ki araştırmalar; depresyon ve kaygı durumu bozuklukları, finansal stres yükseldikçe 6-7 kat artabildiğini ortaya koymaktadır.

Finansal Stres Belirtileri Nelerdir?

Finansal kaygı veya diğer ismiyle finansal stres, kişinin finansal zorluk yaşaması ile ortaya çıkar. Finansal stres belirtileri de diğer psikolojik rahatsızlıklar gibi kendini belli eder.

Finansal konular düşünüldüğünde vücudun çeşitli bölgelerinde ansızın ortaya çıkan ağrı veya sızılar, finansal stresin en önemli belirtisidir. Bunun yanı sıra iş ve yaşam dengesini net olarak ayıramamak, maddi anlamda yaşanan korku sebebiyle temel ihtiyaçları satın almaktan vazgeçmek, analiz etme etkinliğinin zayıflaması, uyku bozuklukları finansal kaygının diğer belirtileridir.

Finansal Stresle Mücadele Etmek İçin Neler Yapılmalıdır?

Genellikle para kaygısı nedeniyle ortaya çıkan finansal stres belirtilerini ortadan kaldırmak için küçük adımlar atmaya başlayabilirsiniz.

Harcamalarınızı Kontrollü Yapın

İhtiyaç duymadığınız keyfi ürünleri, almaktan kaçınarak finansal sağlığınızı daha iyi hale getirebilirsiniz. Bu sayede minik birikimler yapmaya başladığınızda kendinizi daha güvende hissedebilirsiniz.

Bütçe Planı Hazırlayın

Bütçe planı yapmak, finansal sıkıntılarınızın ortadan kalkmasına yardımcı olacaktır. Her ay hazırlayacağınız bütçe olanı ile gelir ve gider dengenizi sağlayarak yaşadığınız finansal stresi en aza indirebilirsiniz.

Güvenilir Finansal Tecrübelerden Destek Alın

Finansal kaygı ile mücadele etmede en etkili yöntemlerden biri de finansal tecrübeleri bulunan kişilerden destek almaktır. Aynı zamanda yatırım yapma imkânınız bulunuyorsa bazı yatırım planları çerçevesinde küçük yatırımlar yapabilirsiniz.

Sosyal Destek Almaya Özen Gösterin

Çoğu kişi utanç nedeniyle yaşadığı finansal sorunları, çevresindeki insanlar ile paylaşmaktan kaçınır. Bu noktada sosyal destek almanız finansal kaygı bozuklukları gidererek kendinizi daha hissetmenize olanak sağlayacaktır.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
28 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
27 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
26 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler