25 Kasım 2020
400
ABONE OL

DEÜ ve İBG Koronavirüs ile Mücadelede Güç Birliği Yapacak

Dokuz Eylül Üniversitesinin (DEÜ), yeni tip koronavirüs (Covid-19) konusunda İzmir Biyotıp ve Genom Merkezinin (İBG) bilimsel çalışmalarını destekleyeceği bildirildi.

DEÜ ve İBG Koronavirüs ile Mücadelede Güç Birliği Yapacak

İBG Yönetim Kurulu Başkanlığına atanan TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil ile yönetim kurulu üyeleri DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar'ı makamında ziyaret etti. 

Yozgatlıgil, üniversitede olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, salgınla mücadele konusunda Türkiye'nin orta ve uzun vadeli hedefleri için iş birliği yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Hotar ise Türkiye'nin küresel salgınla mücadele konusunda ciddi bir mücadele içinde olduğunu hatırlatarak, "Devletimiz, bu süreçte bütün imkanlarını seferber ederek çalışmalarını yürütüyor. Üniversite olarak bizler de üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek için gayret gösteriyoruz.” dedi.

Bölgesel hizmet sunan üniversite hastanesinde, pandeminin ilk gününden beri aralıksız çalıştıklarını ifade eden Hotar, “Buradaki hocalarımız ve sağlık çalışanı arkadaşlarımız da büyük bir özveri ile bu sıkıntılı dönemi elbirliğiyle atlatmak için mücadele ediyorlar. Onlara müteşekkiriz. Bizler de her türlü desteği kendilerine sağlamaya özen gösteriyoruz." dedi. 

Tıbbi Araştırmalara Öncelik

DEÜ'nün bütün imkanlarını seferber ederek tıbbi araştırmalara öncelik verdiğini ifade eden Nükhet Hotar, kurumlar arası iş birliğinin daha başarılı sonuçlar getirdiğini vurguladı. 

Hotar, İBG yönetimi ile koronavirüs mücadelesi konusunda ortak hareket edeceklerine işaret ederek, "İlaç sektörünün temsilcileri ile bu alanda çalışan akademisyenlerimizin yer aldığı İBG yönetimine, milli ve yerli aşı üretilmesi noktasında güç birliği yapabileceğimizi söyledik.” dedi.

Yine üniversite olarak Covid-19 tedavi protokollerinde kullanılan etken maddeler üzerinde yapılacak bilimsel çalışmaları destekleyeceklerini belirttiklerine değinen Hotar, “İBG hastalıkların önlenmesi, tanısı ve tedavisi için yenilikçi teknoloji ve ürünleri geliştirmek üzerine faaliyet gösteren bir kurum. Dolayısıyla burada sinerji ortaya çıkartacak, kurumlarımızın bilgi birikim ve tecrübelerini paylaşacak bir zemin oluşturmaya karalıyız. Özel sektörle de bu alanda çalışmayı arzuluyoruz." diye konuştu.

Görüşmede, İBG Yönetim Kurulu üyeleri Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, DEÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Birhan Yılmaz, DEÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Biyomekanik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Erduran, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şaban Tekin, Atabay Kimya Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Neyir Zeynep Atabay Taşkent yer aldı.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
2 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
1 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
30 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
29 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
28 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
27 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler