04 Eylül 2020
402
ABONE OL

DEÜ'den Atık Maskeleri Güvenli Şekilde Toplayacak Cihaz

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde atık maske ve eldivenlerin sterilize edilmesine ve güvenli bir şekilde toplanmasına imkan sağlayan cihazın ilk üretimi gerçekleştirildi.

DEÜ'den Atık Maskeleri Güvenli Şekilde Toplayacak Cihaz

Üniversiteden yapılan açıklamada, Ankara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Duygu Özel Demiralp, DEÜ’den Prof. Dr. Görkem Akıncı’nın yanı sıra iki firmanın iş birliği ile daha önce prototipi hazırlanan cihazlar kullanıma hazır hale getirildi.

Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) etkilerini en aza indirecek önlemler üzerine yoğunlaştıklarının altını çizdi.  Sadece bireylerin alacağı sosyal önlemler ve hijyen uygulamalarıyla bulaşma riskinin sıfırlanamayacağına dikkat çeken Hotar, “Salgınla mücadeleye katkı sağlayacak projeler üzerine yoğunlaştık. Maske, mesafe ve temizlik uygulamalarını destekleyecek projelerimizi kararlılıkla yürütüyoruz. Atık yönetimi de bu noktada önemli bir unsur. Birçok lokasyonda kullanılmış maske ve eldivenlerin toplanacağı atık kutuları mevcut. Ancak atıkların toplanmasında gereken kriterlerden uzak olmaları bulaşma riskini daha da artırıyor.” dedi.

Hotar, kullanılmış maske ve eldivenleri kaynağında sterilize edecek, kapalı bir kutuda muhafaza ederek güvenli bir şekilde toplanmasını sağlayacak ve teması sıfırlayacak bir cihaz ürettiklerini belirtti. Hotar, “İlk üretimini rektörlük binamızda hizmete sunduğumuz cihazımızı kısa süre içerisinde tüm yerleşkelerimizde kullanıma sunacağız.” dedi.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
5 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
4 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
3 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
2 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
1 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
30 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler