01 Haziran 2022
708
ABONE OL

Çiftlikköy Gezi Rehberi

Çiftlikköy, Çeşme’nin merkezine 6 km uzaklıkta yer alan sakin bölge. Üç tarafı denizlerle çevrili olan Çiftlikköy yaz aylarında yoğun bir ziyaretçi ile karşılaşıyor. Şirin bir balıkçı kasabası olan bölgede renkli ve nostaljik bir görünümle karşılaşabilirsiniz. Manzarası ve havası ile sizi kendine hayran bırakan Çiftlikköy’de denizin ve güneşin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

Çiftlikköy Gezi Rehberi

İlkbahar’dan sonbahar mevsimine kadar oldukça güneşli olan Çiftlikköy’ü ziyaret etmek için en uygun zaman bu dönemleri kapsıyor. Temmuz ve ağustos gibi aylarda turist sayısı artacağı için bölgede yoğun bir kalabalık olabilir. Bu dönemler dışında Çiftlikköy’ü ziyaret ederseniz daha sakin bir gezi yapabilirsiniz. Çiftlikköy’e gittiğinizde görebileceğiniz güzellikleri sizler için derledik.

Çiftlikköy Plajı

Çiftlikköy’de en çok ziyaretçi alan yerlerin başında bölgedeki plaj yer alıyor. Mart ayından mayıs ayına kadar sıcaklığını koruyan denizi sayesinde ilkbaharda deniz keyfi yaşamanızı sağlıyor. Çiftlikköy bölgesi yıl boyunca rüzgarlı oluşu ile biliniyor. Sörf tutkunuysanız Çiftlikköy Plajı’nda harika bir deneyim elde edebilirsiniz.

Çiftlikköy Pırlanta Plajı

Pırlanta Plajı tertemiz denizi ve sıcak suyu ile ziyaretçilerine keyifli bir deneyim sunuyor. Birçok ziyaretçi plajın eşsiz gün batımı için bölgeye geç saatlerde gelmeyi tercih ediyor. Pırlanta Plajı’na gün içinde gidip denizin tadını çıkarabilir, akşama doğru muhteşem gün batımını seyredebilirsiniz. Plaj içinde ve etrafında yer alan işletmeler sayesinde dışarı çıkmadan Pırlanta Plajı’nda tüm ihtiyaçlarınıza cevap bulabilirsiniz.

Çeşme Kalesi

Çeşme’ye ve Çiftlikköy’e  yolu düşen her ziyaretçinin rotası farklı olabiliyor. Geziye tarihi bir dokunuş  yapmak istiyorsanız Çiftlikköy’e oldukça yakın bir mesafede bulunan Çeşme Kalesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Bu kale tarihi yapısı ve eşsiz manzarası ile görenleri kendine hayran bırakıyor. Çeşme Kalesi’nin içinde farklı bölme ve tarihi eserler yer alıyor. Zamana meydan okuyan kalıntıları görmek için kalenin her noktasını gezmenizde fayda var. Kalenin en tepesine çıkarak Çeşme manzarasını daha görkemli bir halde izleyebilirsiniz.

Çiftlikköy İskelesi

Denize oldukça yakın bir alanda gün batımı seyretmek Çeşme’de yapılacak harika aktivitelerden biri. Görkemli ve salaş bir yapıya sahip olan Çiftlikköy İskelesi’nde unutulmaz bir gün batımı izleyebilirsiniz.

Tanay Tabiat Parkı

Doğa tutkunu olan birçok ziyaretçi yolu Çeşme’ye düştüğünde farklı aktivitelere yöneliyor. Çiftlikköy’den Çeşme’ye geçerek Tanay Tabiat Parkı’nda uzun soluklu bir gezi yapabilirsiniz. Özellikle kamp yapmayı sevenler için Tanay Tabiat Parkı’nda ihtiyaç duyacağınız birçok şey standart olarak yer alıyor. Konaklamak için Çiftlikköy dışına çıkmayı istiyorsanız bu parkta harika bir kamp yapabilirsiniz. Tanay Tabiat Parkı’nda kamp yaptığınız süre boyunca ihtiyaç duyacağınız temel malzemelere kamp alanından ulaşabilirsiniz.

Çiftlikköy gezi rehberinizi oluştururken bölgede ve çevresinde ihtiyaç duyacağınız her şey hakkında bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz. Çeşme Haber sitesini takip ederek Çiftlikköy ve Çeşme ile ilgili birçok şeye kolayca ulaşabilirsiniz. İzmir gezisi boyunca, gideceğiniz beldeye ait tüm haber ve gelişmeler için Çeşme Haber sitesini inceleyebilirsiniz.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
25 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Foça Kamp Alanları
Foça Kamp Alanları
01.06.2022
583
GEZİ REHBERİ
Şirince Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Fener Adası Nerede? Nasıl Gidlir?
GEZİ REHBERİ
Karaburun Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Efes Antik Kenti Nerede? Nasıl Gidilir?