27 Ekim 2022
3488
ABONE OL

Çiftlikköy Gezilecek Yerler

Eski Rum yerleşim yeri olan Çiftlikköy, Çeşme’de gezilecek yerler arasında bulunmaktadır. Son zamanlarda rüzgar sörfü yapmak isteyenlerin sıklıkla geldiği Çiftlikköy, doğa harikası yapısı ile dikkat çeker. Çeşme Çiftlikköy gezilecek yerler açısından oldukça geniş bir yelpaze sunar. İzmir Çeşme Çiftlikköy, yılın her yaz sezonunda çok sayıda ziyaretçiyi ağırlamaktadır. Özellikle Pırlanta Plajı ve Altınkum Plajı gibi eşsiz plajları ile ilgi görmektedir.

Çiftlikköy Gezilecek Yerler

Çiftlikköy Hakkında Genel Bilgiler

Çeşme merkezine ortalama 6 kilometre uzaklıkta bulanan Çiftlikköy üç tarafı denizlerle çevrili bir yarımadadır. Mart ve Ekim ayları arasında oldukça güneşli geçen Çiftlikköy 4 mevsim rüzgarlı olduğu için sörf sporu için çok güzel bir zemin hazırlamaktadır. Ayrıca Pırlanta Plajı, Altınkum Plajı ve bunların yanı sıra taş evler, dar sokaklar, Rum mezarlığı ve mozaikler ziyaret edilmesi gereken noktalardandır.

Çiftlikköy’e giderken yol üstünde masmavi denizi izleyebilir, Ege’nin tatlı balıkçı kasabasını keşfedebilir, havanın açık olduğu zamanlarda Sakız Adası’nı seyre dalabilirsiniz.

Çiftlikköy Plajı Özellikleri

Çiftlikköy Plajı Çeşme ve çevresinde ilgi gören plajlar arasındadır. Oldukça sessiz, sakin ve huzurlu bir plajdır. Ne kadar rüzgarlı olursa olsun denizi dalgasız, suyu serindir. Sahil kısmının deniz tabanı kumsal olduğu için çocuklu aileler ve huzur arayan deniz meraklıları için en güzel noktalardandır.

Denizin bazı yerleri derin olsa da genellikle sığdır. Denizi sığ olması sebebiyle özellikle aileler tarafından tercih edilmektedir. Masmavi denizde günün keyfini sonuna kadar çıkarabilir, harika fotoğraflar çekebilir ve bazen bunaltıcı derecede olabilen sıcak havadan sıyrılıp kendiniz denizin buz gibi sularına bırakabilirsiniz.

Çiftlikköy Plajı Ücret ve Ulaşım Bilgileri

Çiftlikköy Plajı halk plajı olmasından dolayı giriş ücreti bulunmuyor. Fakat plajın içerisinde bulunan kafeden şezlong veya şemsiye kiralamak isterseniz bunun için ücret ödemeniz gerekmektedir. Şezlong ve şemsiye ücretleri makul düzeydedir. Ancak şemsiye ve şezlong kiralama zorunluluğunuz yoktur. İsterseniz şezlong ya da şemsiye kiralamadan da deniz-kum-güneş üçlüsünün tadına varabilirsiniz.

Çiftlikköy Plajı’na ulaşım çok kolaydır. Çeşme merkezden bineceğiniz Çiftlikköy güzergahına giden dolmuşlar aracılığıyla hem denizi seyredebilir hem tertemiz havayı içinize çekebilirsiniz.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
25 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Foça Kamp Alanları
Foça Kamp Alanları
24.08.2020
583
GEZİ REHBERİ
Şirince Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Fener Adası Nerede? Nasıl Gidlir?
GEZİ REHBERİ
Karaburun Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Efes Antik Kenti Nerede? Nasıl Gidilir?