30 Eylül 2022
1219
ABONE OL

Sakız Adası’na Nasıl Gidilir?

Yunanistan’ın Türkiye’ye en yakın mesafedeki adalarından Sakız Adası, her yıl binlerce Türk ziyaretçiyi ağırlıyor. Yunanistan’ın en büyük beşinci adası olan Sakız, Orta Çağ esintili köyleri, bakir koyları, mis kokan sakız ağaçlarıyla görülmesi gereken rotalardan biridir.

Sakız Adası’na Nasıl Gidilir?

Yunan Adaları özellikle son yıllarda Türk turistlerin ilgi gösterdiği tatil destinasyonları arasındadır. Çeşme’nin karşı kıyısında yer alan Sakız Adası, Yunanistan ile gelişen ilişkiler ve kolay ulaşım nedeniyle her yıl çok sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor.

Sakız Adası Gezilecek Yerler

Sakız Adası gezilecek yerler oldukça geniş bir yelpazete sahip olduğundan dolayı sıklıkla tercih ediliyor. Ege Denizi’ndeki Kuzey Ege Adaları idari bölgesinin bir parçası olan Sakız Adası, Yunancada Chios adıyla biliniyor. Sakız ağaçlarıyla ünlü, yaklaşık 55.000 nüfusa sahip olan adada keşfedilmeyi bekleyen çok sayıda köy ve muhteşem koylarıyla ziyaretçilerini ağırlıyor. Sakız Adası gezi rehberi gezginlere çok yararlı bir rota belirleyici işlevi görüyor. 

Sakız Adası’nda mutlaka görülmesi gereken yerler, adanın merkezinde yer alan Sakız Kalesi, Bizans Müzesi, Damla Sakızı Müzesi, Orta Çağ’dan izler taşıyan Pirgi, Olimpi ve Mesta köyleri, volkanik taşlarıyla Mavra Volia Plajı ve Volissos Köyü’dür. 

Sakız Adası’na Nasıl Gidilir?

Sakız Adası’na Feribotla Ulaşım

Sakız Adası’na ulaşmanın en kolay yolu, Çeşme’den adaya feribotla ulaşmaktır.  Çeşme – Sakız Adası feribotla 45 dakika, hızlı katamaranla ise 30 dakika sürüyor. Sakız Adası – Çeşme hattında Turyol, Ertürk ve Sunrise firmalarının seferleri bulunuyor.

Çeşme’den aynı gün içerisinde gidiş ve dönüş imkanı sunan feribot seferleri düzenleniyor. Yılın her ayı düzenlenen seferlerin sayısı, yaz aylarında ve bayram gibi özel dönemlerde artıyor. Yaz sezonunda Çeşme’den Sakız Adası’na haftanın her günü 09.00-19.00 arası seferler düzenleniyor. Bu seferlerin bazıları da araç geçişlerine uygundur. 

Sakız Adası’na Araçla Ulaşım

Sakız’a kendi aracıyla geçmek isteyenler feribot firmalarına rezervasyon yaptırmaları gerekiyor. Özellikle yaz sezonunda yoğun talepten dolayı sınırlıdır. Yunanistan’a araçla giriş yapılacaksa uluslararası ehliyet ve yeşil sigorta sahibi olmanız gerekiyor. Aksi takdirde araçlarla adalara girişe izin verilmiyor.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler