29 Eylül 2022
596
ABONE OL

Sakız Adası Gezi Rehberi

Sakız Adası gezi rehberi hafta sonu kaçamağı yapmayı düşünenler için rota oluşturmaya yardımcı olur. Hafta sonu kaçamağı yapmak için ülkenin en ideal seçenekleri arasında bulunan Sakız Adası, keyifli bir tatil sunar. Sakız Adası gezilecek yerler konusunda oldukça geniş bir yelpazeye sahip olduğundan dolayı hareketli ve keyifli bir tatil geçirmek isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği yerler arasında bulunur. İşte sizler için derlemiş olduğumuz Sakız Adası gezilecek yerler listesi…

Sakız Adası Gezi Rehberi

Chios Town

Chios Town, Sakız Adası’nın merkezi ve en hareketli bölgesi olduğundan dolayı gezginler tarafından oldukça ilgi görür. Çeşme’den kalkan feribotların varış noktası olan iskeleye ev sahipliği yapan Chios Town, üç bin yıllık tarihi boyunca birçok medeniyetten etkilenir. Bu sebeple hem mimari hem de kültürel açıdan oldukça zengin bir yapıya sahip. Bu özellikleri sayesinde tarihi ve kültürel gezi rotalarının ilk durağı olan Chios Town; Sakız Kalesi, Osmaniye Camileri, Denizcilik ve Arkeoloji Müzeleri gibi tarihi mekanlara ev sahipliği yapar.

Pyrgi

Orta Çağ’da kurulan en büyük yerleşim unvanını alan Pyrgi, tarihi bir yerleşim olduğundan dolayı sıklıkla ziyaret edilir. Çini desenli evlerinden dolayı “Boyalı Köy” olarak anılan Pyrgi, epey bir zaman geçmesine rağmen tarihten izler taşır. Bu özelliği sayesinde her yaz bölgesine yerli ve yabancı turist çeker. Pyrgi’nin tarihi tozunu yutmak istiyorsanız Taxiarchis Kilisesi ve Agioi Apostoli’ye gidebilirsiniz.

Mesta

Topkı Pyrgi gibi Orta Çağ atmosferine sahip bir yerleşim yeri olan Mesta, dış tehlikelere karşı daha korunaklı olabilmesi için kaleye benzeyen bir planlamaya sahiptir. Köyde yan yana sıralanan evler ve konaklar bir sura benzer. Arnavut kaldırımlı dar Mesta sokaklarında zamanda yolculuk yapabilirsiniz. Koruma altında olan bu köy, 14. yüzyızdan kalma atmosferini bu sayede korur. Mesta’ya geldiğinizde Sakız Adası’nda üretilen şaraplardan biri olan Mestousiko’nun eşsiz tadına bakabilirsiniz.

Anavatos

Deniz seviyesinden 450 metre yüksekte olan Anavatos, Chios Town’ın 19 kilometre kadar batısında yer alır. Orta Çağ mimarisi ile turistlerin ilgisini çeken bir köydür. Birçok gezgin, Anavatos yerleşiminin korsam yerleşimi olması sebebi ile adanın iç kesimlerindeki bu tepenin üzerine inşa edildiğini düşünür. Köyün inşasında askeri amaçlar ön planda tutulmuştur. Sıcak kanlı yerel halk ile samimi ilişkiler kurabileceğiniz Anavatos’ta bölge hakkında birçok değerli bilgiye ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda geleneksel konsepti olan kafeye giderek lezzetli mezeleri ve tatlıları deneyebilirsiniz.

Volissos

Tarihi Bizans dönemine kadar uzanan Volissos, Amani ilçesinin merkezi olarak anılır. Bunun yanı sıra Bizans döneminden kalma bir kaleye ev sahipliği yapan Volissos, Ege mimarisinin ön planda olduğu bir yerleşimdir. Ziyaretçilerin oldukça sıcak bir atmosferle karşılaştıkları Volissos’ta ortalama 500 kişi yaşamaktadır. Agia Markella Manastırı başta olmak üzere pek çok Bizans tarzı mimari yapıya ev sahipliği yapan Volissos, Sakız Adası’nda gezilecek yerler listesine girmeye hak kazanır. Volissos’ta tarihi gezinizi tamamladıktan sonra bölgedeki taverna ve kafelere giderek benzersiz gastronomik deneyimler yaşayabilirsiniz.

Nea Moni Manastırı

Sakız Adası’nın kalbinde yer alan Nea Moni Manastırı, Yunanistan’ın en eski manastırlarından biri olan dini komplekstir. Eski dönemlerde yüzlerce keşişe barınma imkanı sağlayan Nea Moni Manastırı, günümüze değin varlığını sürdürür. Özellikle fresklerle süslü ana kilise, manastırı gezen turistlerden yoğun ilgi görür.

Olimpi Köyü

Yemyeşil bir bitki örtüsüne sahip bir vadi boyunca uzanan Olimpi Köyü tarihi, 13. yüzyıla kadar dayanır. Chios Town’ın  30 kilometre güneybatısında yer alan Olimpi Köyü, dış tehditlere karşı korunaklı olması amacı ile inşa edilmiştir. Yerel halkın düzenlemeleri ile giriş ve çıkışların bir kapıdan yapıldığı bu köy, dışarıdan bakanlar için görkemli bir kale görünümü alır. Etrafı sakız ağaçları ile çevrili olan Olimpi Köyü’nde Olimpi Mağarası’nı ve Agia Paraskevi Kilisesi’ni ziyaret edebilirsiniz.

Armolia

Armolia, Sakız Adası’nın güney kısmında yer alan köylere ulaşım sağlayan yolların kesişim yerinde bulunur. İlk bakışta bir Ege köyünü andıran Armolia, Arnavut kaldırımlı dar sokakları ve taş evleri ile Çeşme’ye benzer bir imaj çizer. Fakat köyde gezen turistler, köyün farklı mimari tarzlara sahip tarihi yapıları ziyaret etme fırsatı bulur.

Armolia halkı, birbirinden güzel sürahiler, kavanozlar, bardaklar, vazolar ve kaseler üreterek el sanatlarını kuşaktan kuşağa aktarır. Köyün tarihi yapılarını ziyaret etmek isterseniz merkeze giderek Agios Dimitrios Kilisesi’ne ve Panagia Kilisesi’ne gidebilirsiniz. Aynı zamanda köyün batı kısmında bulunan tepenin en ucunda yer alan Bizans kalesini ziyaret edebilirsiniz.

Lagada

Sakız Adası’nda gezilecek yerler listesine giren bir diğer köy, Lagada’dır. Bu balıkçı köyü, tavernalarında yapılan gece eğlenceleri ve yerel dans gösterileri ile meşhurdur. Ada kültürünü daha farklı bir bakış açısından görmenizi sağlayan Lagada’da yerel halkın hazırlayıp ikram ettiği mezelerin tadına bakabilir ve gezinizi 17 Eylül tarihine denk getirirseniz Azize Sofia için yapılan kutlamaları izleyebilirsiniz.

Karfas

Chios Town’a 7 kilometrelik bir mesafede bulunan Karfas, Sakız Adası’nın en büyük turistik konaklama bölgesi olarak bilinir. Özellikle yaz sezonunun hareketli atmosferine bürünen Karfas, adanın en sevilen plajlarından birine ev sahipliği yapar. Karfas’ın kıyı kesiminde konfor seviyesi yüksek konaklama imkanları ile birçok sayıda kafe ve restoran bulabilirsiniz. Karfas otelleri, adada yer alan çoğu yerleşimdeki türdeşlerinin aksine bünyesinde barındırdığı lüks imkanlarla bilinir.

Gündüz saatlerinde altın sarısı kumsallarında huzurlu ve rahat bir gün geçirebileceğiniz Karfas’ta dilerseniz su sporları da yapabilirsiniz. Karfas gün batımı ile birlikte başlayan eğlencelere katılarak Sakız Adası’nın hareketine uyum sağlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra otellerde düzenlenen geleneksel Yunan gecelerine katılabilirsiniz.

Kambos

Havaalanına en yakın yerleşimlerden biri olan Kambos, Chios Town’ın 5 kilometre güneyinde yer alır. İyi korunmuş Orta Çağ izleri ile dikkat çeken Kambos, ilk olarak Bizans döneminde bir yerleşim yeri olmuştur. Bu köyde gezinirken Neo-Klasik tarzdaki tarihi konaklara denk gelebilirsiniz. Bu konaklar, narenciye ağaçları arasında yükselir ve renkli göz alıcı terasları ile ilgi görür.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
28 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
27 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
26 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Foça Kamp Alanları
Foça Kamp Alanları
29.09.2022
488
GEZİ REHBERİ
Şirince Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Fener Adası Nerede? Nasıl Gidlir?
GEZİ REHBERİ
Karaburun Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Efes Antik Kenti Nerede? Nasıl Gidilir?