10 Aralık 2020
426
ABONE OL

SunJazz Festivali Çeşme

Türkiye’nin en genç caz festivali olan SunJazz Festivali, cazın kalbi olan doğaçlamayı içeren her tür müziğe kucak açıyor. Ağustos ayının sonlarına doğru gerçekleşen festival, %100 Müzik sponsorluğunda, Türkiye’nin önemli caz müzisyenlerinden Alp Ersönmez ve Kepler Social House iş birliğiyle düzenleniyor.

SunJazz Festivali Çeşme

Deniz kıyısında caz müzik sevenlere dolu dolu bir festival programı sunun SunJazz Festivali, Türkiye’nin ve dünyanın usta caz müzisyenlerine ev sahipliği yapıyor. Usta isimlerin yanı sıra genç yetenekleri de müzikseverlerle buluşturan festival, Erkan Oğur ve dostlarının 30 yıldır yaşattığı grup “Telvin”, caz müziğin ünü dünyaya yayılan sesi “İlhan Erşahin’s İstanbul Sessious”, Şenova Ülker ve Önden Focan gibi önemli caz müzisyenlerinin bulunduğu Bebop Project gibi önemli caz müzisyenlerini ağırlıyor.

"Deniz Kıyısında Güzel Müzik"

“Deniz kıyısında güzel müzik” sloganıyla yola çıkan SunJazz’ın ilk yılki konukları arasında yerli ve yabancı caz duayenleri bulunuyor.

Festival ilk yılında gitarda “Manouche a la Turc” albümüyle dikkatleri üzerine çeken Bilal Karaman, vokalde Ülkü Aybala Sunal ve kemanda İlker Görgülü’nün bulunduğu Gypsy Swing’le başlamıştı.

Erkan Oğur ve dostlarının 30 yıldır yaşattığı Telvin grubu, usta caz vokalisti, besteci ve eğitmen Sibel Köse, nu-soul, R&B ve hip-hop çalışmalarıyla dikkat çeken Elif Çağlar ve Çağrı Sertel gibi caz sahnesinin önemli isimlerinin yer aldığı FOURinthePOCKET sahne aldı. 

Caz duayenlerinin yanı sıra, genç yetenekleri de sahnede ağırlayan festivalde, Türkiye caz sahnesinin genç ve başarılı seslerinde Su İdil de yer aldı. SunJazz’da ayrıca, Şenova Ülker ve Önden Focan gibi önemli caz müzisyenlerinin bulunduğu Bebop Project, Alp Ersönmez “Cereyanlı” feat. Erik Truffaz ve kapanışta uluslararası dinleyici kitlesine sahip İlhan Erşahin’s İstanbul Sessions sahne aldı.

Festivalin asıl sürprizi, çeşitli grupların sahnesine konuk olan ünlü Fransız trompetçi Erik Truffaz’dı. Festivalin ilk yılının onur konuğu Fransız Trompetçi Erik Truffaz, etkinlik süresince çeşitli sahnelerde müzikseverlerle buluştu.

Deniz kıyısında caz müzik şöleni yaşatan SunJazz Festivali, müziğe ve eğlenceye doyacağınız dolu dolu bir festival yaşatmaya devam edecek. 

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
26 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

KÜLTÜR SANAT
2022 Yılının En Popüler Dizileri
KÜLTÜR SANAT
Kış Aylarında Okunacak Kitap Önerileri