30 Temmuz 2021
567
ABONE OL

Soyer UNESCO İçin Lobi Desteği İstedi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Skal İzmir Klübü’nün yeni başkanı Güner Güney ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı. Soyer, turizmcilerden İzmir'in UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne aday gösterilen bölgeleri için lobi faaliyeti yürütmeleri konusunda destek istedi.

Soyer UNESCO İçin Lobi Desteği İstedi

İzmir Uluslararası Turizm Profesyonelleri Derneği (Skal İzmir Kulübü) yeni başkanı Güner Güney ve yönetim kurulu üyeleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i İzmir Sanat’taki çalışma ofisinde ziyaret etti. Tunç Soyer tarihi Birgi kenti, Foça ve Çandarlı Kaleleri, Kemeraltı ve çevresi gibi bölgelerin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne aday olduğunu anımsatarak, turizmcilerden destek istedi.

Soyer, “Farklı yapıları da işin içerisine dahil ederek adaylık sürecinde biraz farkındalık yaratmak ve lobi yapmak mecburiyetindeyiz. Bizim buraların ne kadar değerli olduğunu dışarda anlatmamız lazım” dedi. 

UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmek için ciddi rekabetlerin yaşandığını ifade eden Soyer, “Bunlar bize tepside sunulacak şeyler değil. Birçok aday var. Ama bizim bunu İzmir'e kazandırmamız lazım. Hem İzmir'in turizm potansiyelini büyütecek adımlardan biri bu. Hem de İzmir'in dışardaki bilinirliğini artıracak bir çalışma olacak. Bu nedenle sizlerle iş birliği zemini yaratmamızda fayda var. Birçok yapıyı harekete geçirmemiz lazım” diye konuştu.

Güner Güney de hayata geçirmek istedikleri çalışmaların olduğunu belirterek, Soyer'e projelerini anlattı. Güney, 2024'te düzenlenmesi planlanan Dünya Kongresi'nin İzmir'in ev sahipliğinde yapılması için adaylık başvurusunda bulunacaklarını da söyledi.

Soyer’e Plaket

İzmir Skal Kulübü’nün geçmiş dönemki başkanı ve Yönetim Kurulu Danışmanı Emre Gezgin ise dünya ikinciliği kazanan filmlerinde İzmir Skal Kulübü'nün İzmir turizminin gelişimine yönelik çalışmalarına ve Dünya Kongresi’nin İzmir’de yapılmasına destek olmak için rol alan Soyer’e dernek adına teşekkür plaketi sunarak kendi döneminde başlayan Travel Turkey, Uzakrota gibi uluslararası turizm platformlarına ilişkin İzmir Büyükşehir Belediyesi & SKAL iş birliği hakkında detaylı bilgilendirmelerde bulundu.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
5 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
4 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
3 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
2 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
1 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
30 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

KÜLTÜR SANAT
2022 Yılının En Popüler Dizileri
KÜLTÜR SANAT
Kış Aylarında Okunacak Kitap Önerileri