24 Kasım 2022
678
ABONE OL

IMDB Puanı 8'in Üstünde Olan En İyi 5 Netflix Dizisi

Hepimizin Netflix’te ne izleyeceğine karar veremediği bir zaman olur. Böyle zamanlarda oyuncu kadrosu, güçlü olay örgüsü ve etkili alt metinleri ile izleyenleri kendine hayran bırakan yapımlardan haberdar olmak isteriz. Daha önce izlediğiniz dizileri yeniden izlemek yerine yapım bakımından sağlam ve birçok kişinin adını duyduğu en iyi Netflix dizileri gözden geçirilebilir. Bu sebeple IMDB puanı 8’in üzerinde olan efsane Netflix dizilerini sizler için derledik.

IMDB Puanı 8'in Üstünde Olan En İyi 5 Netflix Dizisi

Godless (2017)

1880’lerin Batı Amerika’sında çete lideri olan Frank Griffin, Roy Goode’un peşine düşer. Frank bu yolculukta La Belle isimli kasabaya uğrar. Yolculuğunun onu yalnızca kadınların yaşadığı bu kasabaya getirmesi ile olaylar gelişir. Merrit Wever, Jack O’Connell, Micgelle Dockery gibi oyuncuların rol aldığı bu dizi, kıymeti bilinmeyen Netflix dizileri arasında yer alır. IMDB puanı: 8,3.

Unorthodox (2020)

Netflix’in mini dizileri arasında yer alan Unorthodox, yayınlandığı dönemde oldukça ses getiren diziler arasında bulunur. Kadınların yaşadığı zulmü çeşitli açılardan ortaya koyan bir mini dizidir. Hasidik Yahudileri’nin cemiyetine mensup olan 19 yaşındaki genç kızın görücü usulü evlendirilmesini ve kızın hayalleri için kaçmasını güçlü bir anlatım ile işler. Esther Shapiro’nun özgürlüğüne giden yolu izlemesini anlatan 4 bölümlük mini dizi Unorthodox’un yaratıcısı Anna Winger olarak karşımıza çıkar. Dizinin IMDB puanı: 8,0.

Maid (2021)

Yürek yakan bir drama olan Maid dizisi, Alex’in şiddet gördüğü eşinden küçük kızını da yanına alarak kaçması ile başlar. Genç kadın, çocuğunun geçimi sağlamak ve daha iyi bir gelecek inşa etmek için mücadele eder. Maid, evlere temizlik yapmaya giden Alex’in toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin olduğu bu dünyada güçlü ve özgür bir kadın olmanın mücadelesini anlatır. Dizinin IMDB puanı: 8,4.

Bir Başkadır (2020)

Yaratıcısı Berkun Oya olan Bir Başkadır dizisi, IMDB en iyi diziler arasında yer alır. Birbirlerinden oldukça farklı karakterlerde olan bir grup insanın yollarının kesişmesi ile değişen yaşamlarını konu alan Bir Başkadır, Netflix’te kesinlikle izlemeniz gereken yapımlar arasında bulunur. Oyuncuları arasında Fatih Artman, Öykü Karayel ve Funda Eryiğit’in bulunduğu dizinin IMDB puanı: 8,5.

Unbelievable (2019)

Unbelievable, genç bir kızın kaldığı öğrenci yurdunda tecavüze uğraması ile başlayan mücadelesini anlatan bir mini dizidir. Çevresindekilere kendini inandıramayan genç kız, iki dedektif kadının konuyu derinlemesine araştırması ile suçluyu ortaya çıkarmasını anlatan bu dizinin baş kahramanıdır. IMDB puanı: 8,4.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

KÜLTÜR SANAT
2022 Yılının En Popüler Dizileri
KÜLTÜR SANAT
Kış Aylarında Okunacak Kitap Önerileri