21 Ekim 2022
604
ABONE OL

Girişimcilerin Mutlaka İzlemesi Gereken Filmler

Yenilikçi ve özgün bir iş fikri ile etkili bir girişim için gerekli olan unsurların başında şüphesiz ilham gelir. Sürükleyici ve heyecan verici girişimcilik filmleri de bu ilhamı verir. Sorguladığınız, düşündüğünüz ve aradığınız ilhamı bulabileceğiniz girişimcilerin izlemesi gereken filmler; kişilere farklı açıdan bakabilmeyi gösterir. Bu sebeple bu yazıda girişimcilere ilham verebilecek filmleri derledik.

Girişimcilerin Mutlaka İzlemesi Gereken Filmler

Para Avcısı- The Wolf of Wall Street (2013)

The Wolf of Wall Street, Jordan Belfort’un gerçeğe dayanan hikayesini anlatır. Film, Jordan Belfort’un yükselişi ve şaşalı hayatından sonra çöküşünü anlatır. Açgözlülüğün sonuçlarını bir kez daha gözler önüne seren Para Avcısı, izlemesi zevkli ve ilham verici bir filmdir. Çoğu girişimci filmleri Leonardo DiCaprio ile hayat bulur. Bu film de onlardan biridir.

Sosyal Ağ – Social Network (2010)

Film, Mark Zuckerberg’in Harvard zamanlarında Facebook’u nasıl kurduğunu ve fikirlerini çaldığını iddia eden iki erkek kardeş ve şirketten atılan en iyi arkadaşı tarafından nasıl dava edildiğini anlatır. Facebook’un oluşmasını ve büyüme aşamasını anlatan ve marka filmleri arasında bulunan Sosyal Ağ sayesinde bu konuda fikir sahibi olabilirsiniz. Filmin vurguladığı bir diğer çarpıcı konu ise büyük şirketlerin küçük şirketler sonucunda ortaya çıktığıdır.

Sıkıysa Yakala – Catch Me İf You Can (2002)

Gerçek bir öyküyü anlatan film, girişimcilik yolculuğunu örnekleyen bir eserdir. Yaratıcı bir şekilde sorun çözmek, bardağın dolu kısmını görmek ve başarıya ulaşmak için her zaman vazgeçmeden mücadele etmek gibi konulara sahip bir girişimci filmidir.

Sigara İçtiğiniz İçin Teşekkürler – Thank You for Smoking (2005)

Sigara İçtiğiniz İçin Teşekkürler, pazarlama ve satış konusunda ilham olacak bir filmdir. Girişimcilik serüveninizde kitlenizi etkilemek ve hemen adım atmak istiyorsanız bu filmi izlemelisiniz.

Umudunu Kaybetme – The Pursuit of Happyness (2006)

Film, Will Smith’in canlandırdığı Chris Gardner karakterinin hayallerini gerçekleştirmek için zorlu koşullarla karşılaşmasını anlatır. Bir girişimcinin hedefleri için verdiği mücadeleyi hatırlatır. Mücadeleci ruhunu gözler önüne seren Chris Gardner’dan her izleyen alacağı dersleri alır. Girişimcilerin izlemesi gereken filmler arasında yer alır.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
17 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
16 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
15 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

KÜLTÜR SANAT
2022 Yılının En Popüler Dizileri
KÜLTÜR SANAT
Kış Aylarında Okunacak Kitap Önerileri