15 Ekim 2022
571
ABONE OL

En İyi Wong Kar-Wai Filmleri

Filmlerinde özgün teknikler kullanan Wong Kar-Wai, başta Asya kıtası olmak üzere evrensel bir popülariteye sahiptir. Kariyerinin ilk yıllarında yalnızca Çin tarafından tanınan Wong Kar-Wai, Cannes Film Festivali’nde En İyi Yönetmen Ödülü’nü kazandıktan sonra dünyaca tanınmaya başlamıştır. Amerika’da pek çok Hollywood yıldızının oynadığı bir film çeken başarılı yönetmenin bu sayede küresel boyuta erişmiştir. Dolayısıyla Çin sinemasının en başarılı yönetmenleri arasında yer alan Wong Kar-Wai’nin en iyi filmlerini sizler için derledik. İşte en iyi Wong Kar-Wai filmleri…

En İyi Wong Kar-Wai Filmleri

Aşk Zamanı (Fa yeung nin wah) – 2000

Wong Kar-Wai’nin en popüler filmi olan Aşk Zamanı, Bayan Chan ve Bay Chow’ın sorunlu evliliklerinden kaçarken birbirleri ile kesişmelerini konu alıyor. Komşu olan Chow ve Chan, ihaneti tadan ve aynı kaderi paylaşan kişiler olmaları sebebi ile dost olmaya karar verir. İki dost, “Biz onlar gibi olmayacağız” sözünün ağırlığı altında kalır.

2046 – 2004

2046, Aşk Zamanı’ndan tanınan Bay Chow’un hikayesinin devamını konu alıyor. Yaşadığı mutsuz son ile birlikte istikrarı ve sadakati geride bırakan Chow, bir gün oteldeki 2047 numaralı odaya taşınır. Film, Chow ve 2046 numaralı odada kalan kadınlar çevresinde gelişir. Chow’un bu kadınlarla ilişkisi ile 2046 isimli bilim kurgu hikayesi ortaya çıkar. 2046, her yerde geride kalan aşkına dair izler arayan Chow’un mutsuz son ile kendinden çok şey gittiği anlatıyor.

Vahşi Günler (Ah Fei jing juen) – 1990

Wong Kar-Wai’nin ikonik çekim açılarının ve olay örgülerinin temelinin atıldığı Vahşi Günler, anılar ve anlarda sıkışıp kalmış olan Yuddy’nin sürekli kendisi hakkında bir arayış içinde olmasını konu alıyor. Bu arayış içerisinde Yuddy’nin hayatına girenleri hikayeye konuk eden film, Aşk Zamanı ve 2046 ile devam etmiş olan üçlemenin ilkidir.

Chungking Ekspresi (Chung Hing sam lam) – 1994

Chungking Ekspresi, Quentin Tarantino’nun izlerken ağladığını söylediği Wong Kar-Wai filmidir. Yönetmenin uluslararası olarak tanınmasında en etkili yapım olan Chungking Ekspresi, ayrılığı kabullenmeye çalışan bir adamın ayrılık sonrası algılarının açıldığını söylemesi ve yeni tanıştığı genç kızın yaşamına nasıl da yavaşça girdiğini fark edemediğini konu alıyor. IMDb puanı 8.1 olan film, Wong Kar-Wai filmlerinin en iyileri arasındadır.

Düşkün Melekler (Do lok tin si) – 1995

Birbiri ile paralel bir şekilde ilerleyen bir adam ve kadının öyküsünü anlatıyor. Film, yönetmenin diğer filmlerinde de olduğu gibi ayrılığı en zor haliyle işliyor. Ayrılığın en zor getirisinin ise anılar olduğunu vurguluyor.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
17 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
16 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
15 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
14 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

KÜLTÜR SANAT
2022 Yılının En Popüler Dizileri
KÜLTÜR SANAT
Kış Aylarında Okunacak Kitap Önerileri