28 Temmuz 2021
423
ABONE OL

Çocuklar Yaz Tatilini Kitaplarla Değerlendiriyor

Karabağlar Belediyesi Reşat Nuri Güntekin Çocuk Kitaplığı, yaz tatilini okuyup öğrenerek değerlendirmek isteyen çocukların buluşma adreslerinden biri oldu. Yaklaşık 150 yıllık mimari dokusuyla dikkat çeken tarihi taş binada yer alan kitaplık, zengin bir arşive sahip.

Çocuklar Yaz Tatilini Kitaplarla Değerlendiriyor

Yaşamının bir bölümünü Karabağlar’da geçiren edebiyatımızın usta kalemlerinden Reşat Nuri Güntekin’in adını taşıyan kitaplık, Çalıkuşu Mahallesi’nde bulunuyor. Güntekin’in “Dudaktan Kalbe” romanının bir bölümünü de kaleme aldığı Kilimtepe Parkı içindeki kitaplıktan, her yıl binlerce çocuk yararlanıyor.

Reşat Nuri Güntekin Çocuk Kitaplığı’nda masal, Türk ve dünya klasiklerinden seçme eserler, çocuk edebiyatı, psikoloji, eğitim gibi birçok konu başlığıyla ilgili çok sayıda kitap bulunuyor.

Kitaplığa üye olan çocuklar, beğendikleri kitapları 10 gün içerisinde teslim etmek koşuluyla ödünç alabiliyor. Dileyen çocuklar da eserleri kitaplığın sessiz ortamında okuyabiliyor.

Çocuk kitaplığına üye olmak isteyenler, öğrenci belgesi, 2 fotoğraf ile başvuru yapabiliyor. Haftanın 5 günü mesai saatleri içerisinde açık olan kitaplıktan, tüm çocuklar ücretsiz yararlanabilirler.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
27 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
26 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

KÜLTÜR SANAT
2022 Yılının En Popüler Dizileri
KÜLTÜR SANAT
Kış Aylarında Okunacak Kitap Önerileri