27 Ocak 2021
1450
ABONE OL

Çeşme’deki Kültür Sanat Merkezleri

Yaz aylarının vazgeçilmezi aynı zamanda da Türkiye’deki yaz turizmi için çok önemli ve değerli olan Çeşme, sadece deniz tatili yapılacak bir yer değildir. Çeşme’nin kendine has bir kültürü, sanatı, tarihi ve yapısı bulunmaktadır. Bu nedenledir ki Çeşme’yi her yıl, her ulustan, her ülkeden binlerce insan ziyaret etmekte ve her yıl bu binlerce insana Çeşme deneyimini yaşamak isteyen yüzlerce insan daha katılmaktadır.

Çeşme’deki Kültür Sanat Merkezleri

Bu nedenle Çeşme’yi derinliksiz bir şekilde ele almak doğru olmamaktadır. Çünkü, bu bakış açısı Çeşme’nin doğal, tarihi, kültürel özelliklerinin görülmesine engel teşkil etmektedir ve bu aslında doğru bir Çeşme deneyimi yaşanmasını zorlaştırmaktadır. Bundan kaynaklı olarak da bu yazıda Çeşme’deki kültür sanat faaliyetlerinin nereler olduğu üzerinde durulmaktadır.

Çeşme Açık Hava Tiyatrosu

Çeşme Açıkhava Tiyatrosu, 5 bin kişilik koltuk kapasitesiyle ve özellikle de yaz aylarında yoğunlaşan konserleri, tiyatro gösterileri, dans gösterileri, söyleşileri gibi birçok etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır.

Çeşme merkeze uzaklığı yürüyüş mesafesi kadar olan Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’na dolmuş ve otobüs seferleriyle de kolaylıkla ulaşım sağlanabilmektedir.

Alaçatı Açıkhava Tiyatrosu

Konserlerden tiyatro gösterilerine, söyleşilerden dans gösterilerine kadar birçok etkinlik için özellikle yaz aylarının vazgeçilmez sahnelerinden biri olan Alaçatı Açıkhava Tiyatrosu yaklaşık 3 bin kişilik kapasitesiyle yerli ve yabancı turistlerin sıkça ziyaret ettiği gözde etkinlik alanları arasında bulunmaktadır.

Çakabey Kültür Merkezi

Tiyatro, gösteri, söyleşi, dans, müsamere gibi aktivitelere ev sahipliği yapan Çakabey Kültür Merkezi yaklaşık 300 kişilik oturma kapasitesiyle çeşitli kurs, eğitim ve toplantılar için de ideal bir etkinlik nokta olmaktadır.

Alaçatı Değirmenaltı Sanat Galerisi

Alaçatı’nın simgesi olarak kabul edilen değirmenlerden adını alan Alaçatı Değirmenaltı Sanat Galerisi yıl boyunca onlarca sergiye ev sahipliği yapmaktadır. Mimari yapısı itibariyle Alaçatı evlerinden ilham alınarak inşa edilmiş olan Alaçatı Değirmenaltı Sanat Galerisi, bu yönüyle hem ziyaretçi hem de sanatçıların beğenisini sıklıkla toplamaktadır.

Aya Haralambos Kilisesi

Rum Ortodoks ibadethanesi olarak 1832 yılında Çeşme'de inşa edilen Aya Haralambos Kilisesi, Çeşme Belediyesi tarafından 2012 yılında restore edilerek kültür merkezi olarak hizmet vermeye başlamıştır. Faaliyete geçtiği günden bugüne kadar birçok konser, sergi, söyleşi gibi etkinliklere ev sahipliği yapan Aya Haralambos Kilisesi kültür yaşamına ayrı bir renk katarak ilçenin cazibe noktalarından biri haline gelmiştir.

Ayrıca kilise, göz alıcı freskleriyle yabancı turistler tarafından da yoğun ilgi ile karşılanmaktadır.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
26 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

KÜLTÜR SANAT
2022 Yılının En Popüler Dizileri
KÜLTÜR SANAT
Kış Aylarında Okunacak Kitap Önerileri