01 Nisan 2021
470
ABONE OL

Ateş ve Su İtalya’da Festival Seçkisinde Yer Aldı

Kadın bakış açısıyla sinema filmi üretilmesi ve bu yolla kadınların kendilerini sanatsal bir dille ifade edebilecekleri alanların oluşturulması amacıyla Kibar Dağlayan Yiğit koordinatörlüğündeki “Mahallemizin Kadınları Sinema Yapıyor” atölye çalışmaları meyvelerini veriyor.

Ateş ve Su İtalya’da Festival Seçkisinde Yer Aldı

2018’de Seferihisar’da yapılan ilk atölyenin katılımcılarından H. Hande Yelke ve Hürriyet Aslan Özgüner’in “Ateş ve Su” isimli 21 dakikalık kısa filmi İtalya’nın Bergamo şehrinde düzenlenen “Gıda” temalı film festivalinde finalist olarak yarışma hakkı kazanarak özel seçkide yer aldı.

Geçen yıl yedincisi düzenlenen ve 84 ülkeden 600 filmin başvuru yaptığı Bergamo Food Film Festivali yarışma kategorisinde Türkiye’yi temsil eden tek film olarak kendine yer bulan “Ateş ve Su” filminde Ulamış’ta kadınlar tarafından üretilen Karakılçık ekmeği, doğal sabun ve Sığacık’tan açılan tekne ile tutulan balıklar konu ediyor. Yönetmenler kadının emeğini ve gücünü bir kez daha gösterdikleri filmde, doğanın korunması ve kadim bilgilerin geleceğe taşınması için kadının doğayla buluşmasının önemini de vurguluyor.

2020 yılında İzmir şehir merkezi ve Aliağa’da yeniden başlayan ancak pandemi koşulları sebebiyle kesintiye uğrayan “Mahallemizin Kadınları Sinema Yapıyor” atölye çalışmaları gelecek dönemde tekrar hayata geçirilerek yeni katılımcıları ile buluşacak.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
17 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
16 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
15 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
14 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

KÜLTÜR SANAT
2022 Yılının En Popüler Dizileri
KÜLTÜR SANAT
Kış Aylarında Okunacak Kitap Önerileri