17 Haziran 2022
845
ABONE OL

Çeşme Sakız Ağacı Koruluğu Bölgesindeki Oteller

Sonu olmayan benzersiz güzellikleri ile görenleri kendine hayran bırakan Çeşme, İzmir’in en gözde bölgeleri arasında yer almaktadır. Eşsiz gün batımı manzaraları, tarihi yapıları, unutulmaz lezzetteki deniz ürünleri ve sayısız turistik mekanı ile rağbet gören tatil beldelerinden biridir. Gezilip görülmesi gereken yerler arasında bulunan Çeşme, bölgesinde yer alan Sakız Ağacı Koruluğu sayesinde sıklıkla tercih edilmektedir.

Çeşme Sakız Ağacı Koruluğu Bölgesindeki Oteller

Çiftlikköy mevkiinde bulunan Sakız Ağacı Koruluğu’nda binlerce yıllık sakız ağaçları bulunmaktadır. Çeşme’de ağaç kokusu ile sakız kokusunun birleştiği nokta olan Sakız Ağacı Koruluğu, Ege Bölgesi’nin dikkat çeken yerlerinden biri olmaktadır. Ege’de ilk kez sakız ağacı yetiştirilen yer olan Sakız Ağacı Koruluğu’ndan elde edilen damla sakızı ile sakız reçeli, sakız rakısı yapılmaktadır. İsmi kutsal kitaplarda geçen sakız ağaçları, kahvelerde ve kahve yanında ikram edilen damla sakızlarında kullanılan sakızı üretmektedir.

Antepfıstığı ailesine mensup olan sakız ağacı ortalama 4 metre uzunluğundadır. Aynı zamanda sık dalları ve çalı görünümüne sahip bir gövdesi bulunmaktadır. Sivri ve ufak yapıdaki çiçeklerinin kırmızı renkte olması da dikkat çeken bir diğer noktasıdır.

Çeşme’nin ağırladığı misafirlerin konaklama ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri pek çok alternatif mevcuttur. Çeşme Sakız Ağacı Koruluğu’ndaki oteller de bu alternatifler arasında yer almaktadır.

Atlas Otel

İzmir Çeşme otelleri arasında yer alan Atlas Otel, Çeşme merkezi yakınlığı ile ilgi çekmektedir. Çeşme merkezine yürüme mesafesinde bulunan bu otel, eğlence mekanları, Aya Yorgi Koyu’na yakın bir yerde konumlanmasından dolayı sıkça tercih edilmektedir. Kafe ve bar bulunan Atlas Otel’in her odasında ücretsiz Wi-Fi olanağı da bulunmaktadır.

Zeytin Apart Otel

Çeşme merkezine 1 dakika içerisinde ulaşabilecek mesafede konumlanmış olan Zeytin Apart Otel, hem yetişkinler hem de çocuklar için havuz bulunması sebebi ile aileler tarafından sıklıkla tercih edilen Çeşme otelleri arasında yer almaktadır. Aya Yorgi Plajı’na da oldukça yakın olması sebebi ile avantajlı bir konumdadır. Havuz manzaralı odaları, her odasında bulunan ücretsiz internet bağlantısı imkanı, klima ve 24 saat verilen resepsiyon hizmeti ile oldukça beğenilmektedir.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
28 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
27 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
26 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Mart 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

KONAKLAMA
İzmir Alsancak Otelleri
İzmir Alsancak Otelleri
17.06.2022
398
KONAKLAMA
İzmir Didim Otelleri
İzmir Didim Otelleri
17.06.2022
325
KONAKLAMA
İzmir Merkez Otelleri
İzmir Merkez Otelleri
17.06.2022
427
KONAKLAMA
İzmir Spa Otelleri
İzmir Spa Otelleri
17.06.2022
468
KONAKLAMA
Sakız Adası’nda Nerede Kalınır?
KONAKLAMA
Çeşme Çiftlikköy Otelleri