04 Eylül 2020
399
ABONE OL

Uluslararası İzmir İş Günleri Başladı

89. İzmir Enternasyonal Fuarı koronavirüs salgınına karşı alınan önlemlerle başladı. Fuar kapsamında gerçekleştirilen 6. İzmir İş Günleri, “Akdeniz’de Lojistik ve Ticaret Pandemi Sonrası Koşulların Değerlendirilmesi” adlı forum ile başladı.

Uluslararası İzmir İş Günleri Başladı

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında online olarak yapılan etkinliğinin açılışı Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Fas Sanayi Ticaret Yeşil ve Dijital Ekonomi Bakanı Moulay Hafid Elalamy, İspanya Sanayi Ticaret ve Turizm Bakanı Maria Reyes Maroto Illera ve İtalya Dışişleri ve Uluslararası İş Birliği Bakan Yardımcısı Manlio Di Stefano’nun katılımıyla gerçekleşti.

Fas Sanayi Ticaret Yeşil ve Dijital Ekonomi Bakanı Elalamy açılışta yaptığı konuşmada, Covid-19’un dünya çapında kriz etkisi yarattığının altını çizdi. Akdeniz bölgesinde hiçbir ülkenin bu krizden kendini koruyamadığını belirten Elalamy, 2020’de ticaret hacminde yüzde 13 ile yüzde 32 arası düşüş beklendiğini söyledi.

İspanya ve İtalya ile Ticari İlişkiler

İspanya Sanayi Ticaret ve Turizm Bakanı Maria Reyes Maroto Illera, pandemi nedeniyle ülkesinin Türkiye ile ticaretinin geçen yıl aynı döneme göre 6 milyar euro azaldığını vurguladı. Ticareti yeniden canlandırmak istediklerini dile getiren Illera, “Pandeminin ortaya koyduğu güçlükleri aşabileceğimize inanıyorum. Türkiye ile son derece güçlü ilişkilerimiz var.” Dedi.

İtalya Dışişleri ve Uluslararası İş birliği Bakan Yardımcısı Manlio Di Stefano ise “Türkiye ile iş birliğine çok önem veriyoruz. Bu konuda somut adımlar atılmalıdır. İtalya üzerine düşen rolü oynayacaktır.” Dedi.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

İZMİR
İzmir Nerede, Nasıl Gidilir?