19 Aralık 2022
904
ABONE OL

Ziyaret Etmeniz Gereken İzmir Müzeleri

İzmir, binlerce yıllık tarihi ile birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehirdir. Bu kentte gezerken mimari yapısı, tarihi ve kültürel alanları ile ev sahipliği yaptığı medeniyetlerden çeşitli izlere rastlayabilirsiniz. Tarihi ve kültürel gezilere merak duyuyorsanız ve yakın zamanda İzmir’i ziyaret etmeyi düşünüyorsanız, İzmir müzeleri sayesinde farklı medeniyetlere yolculuklar yapabilirsiniz. İzmir müzeleri hakkında detaylı bilgi edinmek istiyorsanız yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Ziyaret Etmeniz Gereken İzmir Müzeleri

İzmir Arkeoloji Müzesi

İzmir Arkeoloji Müzesi, şehrin en eski müzeleri arasında yer alır. Konak ilçesindeki Bahri Baba Parkı’nda 3 katlı binada ziyaretçilerini ağırlayan bu müzede Ege Bölgesi çevresindeki arkeolojik kazılar ile çıkarılan eserler sergilenmektedir.

İçerisindeki eserler ile Batı Anadolu tarihine ışık tutan İzmir Arkeoloji Müzesi’nin giriş katı, büyüleyici heykellere, büstlere ve portrelere ev sahipliği yapmaktadır. Müzede sergilenen en çarpıcı eser ise Dönemi’nden kalma Androklos Heykeli’dir. Bu heykelin Efes’in kurucusu Androklos’a ait olduğu düşünülmektedir.

İzmir Atatürk Müzesi

İzmir müzeleri deyince birçok kişinin aklına elbette Atatürk Müzesi gelmektedir. Alsancak Atatürk Caddesi’nde bulunan İzmir Atatürk Müzesi, 1880 yılında bir halı tüccarı tarafından yaptırılmıştır. Şehir merkezinde bulunduğu için bu müzeye ulaşım son derece kolaydır.

Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, İran Şahı Rıza Pehlevi gibi simge isimleri ağırlayan yapı, 1978’den bugüne kadar ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Atatürk’ün şahsi eşyaları ve İzmir tarihinden kesitlerin sergilendiği müzeyi ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz.

İzmir Tarih ve Sanat Müzesi

2004’te ziyarete açılan İzmir Tarih ve Sanat Müzesi, toplamda 13.320 metrekare alana sahiptir. Binlerce yıllık taş eserlerin sergilendiği bu müze, farklı dönemlerden günümüze ulaşmış heykellerin, kabartmaların ve büstlerin sergilendiği bir müzedir.  Müze; taş eserler, kıymetli eserler ve seramik eserler olmak üzere 3 ana bölümden oluşmaktadır.

İzmir Resim ve Heykel Müzesi

Kültür sanat konusuna merak duyanların bayılacağı bir diğer müze, İzmir Resim ve Heykel Müzesi’dir. Konak’ta bulunan Atatürk Kültür Merkezi yanındaki 3 katlı binada ziyaretçilerini ağırlamaktadır. 1952 yılında galeri olarak açılan plastik sanatlar alanında devletin İzmir’e yaptığı ilk yatırım olarak kabul edilmektedir.

İzmirli sanatçıların eserlerinin sergilendiği İzmir Resim ve Heykel Müzesi; resim, heykel, baskı resimler gibi koleksiyonlara da ev sahipliği yapmaktadır.

Agora Açıkhava Müzesi

Agora Açıkhava Müzesi, kentin merkezinde tarihle buluşmak isteyenler için benzersiz bir atmosfer sunmaktadır. Kemeraltı Çarşısı, Kadifekale ve Basmane arasında konumlanan Agora Açıkhava Müzesi, MS 2. yüzyıldan kalma tarihi eserlere ev sahipliği yapıyor.

Selçuk Efes Müzesi

Farklı dönemlerden kalma eserlerin sergilendiği Selçuk Efes Müzesi, şehir merkezine 1 saat uzaklıkta bulunan Selçuk ilçesinde bulunmaktadır. Müzede sergilenen Artemis Heykeli, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken eserler arasında yer almaktadır.

İzmir Etnografya Müzesi

1831 yılında St. Roch Hastane ve Manastırı olarak Fransızlar tarafından inşa ettirilen bina, günümüzde Etnografya Müzesi olarak kullanılmaktadır. İzmir Arkeoloji Müzesi ile aynı alanda bulunan İzmir Etnografya Müzesi’nde 19. yüzyıldan pek çok iz görmek mümkündür. Bu müze, günümüzde pek göremediğimiz çömlekçilik, tenekecilik, nalıncılık, tahta baskıcılık, keçecilik, halı dokumacılığı gibi el sanatları ile üretilen ürünleri, mankenler üzerinde görmenize olanak sağlamaktadır.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
15 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
14 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
13 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
12 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
11 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
10 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

İZMİR
İzmir Nerede, Nasıl Gidilir?