10 Eylül 2020
412
ABONE OL

Türkiye’nin İlk Bayrak Müzesi İzmir’de Açıldı

Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde Türkiye’nin ilk Bayrakbilim ve Türk Bayrakları Müzesi açıldı.

Türkiye’nin İlk Bayrak Müzesi İzmir’de Açıldı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Bayrakbilim ve Türk Bayrakları Müzesi’nin açılışına katıldı. Türk tarihinde bayrağa her zaman büyük değer ve önem verildiğini vurgulayan Şentop, müzenin önemli bir fonksiyon üstleneceğini aktardı.

Şentop konuşmasında, “Bayrak, sadece bizim için değil bütün milletler, devletler için önemlidir ancak bizim için çok daha farklı önemi vardır. Bizim bayrağa atfettiğimiz önem ve kıymet, bütün milletlerin atfettiklerinden çok daha üstün bir kıymet. Bu nedenle de Türk Bayrakları Müzesi ve Bayrakbilim hem bizim hem de milletimizin yararına olacaktır.” dedi.

Açılışın bir diğer katılımcısı olan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümden böyle bir müzenin açılışını anlamlı bulduğunu dile getirdi müzenin hayırlı olmasını temenni ettiğini aktardı.

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar ise müzenin geçmiş ile gelecek arasında köprü kuracak çocuk ve gençlerin vatan sevgisini pekiştireceğine inandığını söyledi. Şehitlerin kutsal emaneti olan bayrağa her zaman ve her yerde sahip çıktıklarını belirten Hotar, bundan sonra da aynı kararlılıkla yollarına devam edeceklerini aktardı.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
28 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
27 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
26 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

İZMİR
İzmir Nerede, Nasıl Gidilir?