05 Mayıs 2021
623
ABONE OL

Ödemiş'te Örtü Altı Sera Desteğiyle İyi Tarım Uygulamasında İlk Hasat

Ödemiş Belediyesi, örtü altı tarım destekleriyle kurulan serada ilk hasadını gerçekleştirdi.

Ödemiş'te Örtü Altı Sera Desteğiyle İyi Tarım Uygulamasında İlk Hasat

Konaklı Mahallesinde bulunan 1500 metrekare atıl alanda iyi tarım uygulamaları kapsamında kurulan serada ilk hasat çalışması yapıldı.

Gazetecilere uygulamanın gerçekleştiği serada açıklama yapan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, belediyenin Tarımsal Hizmetler birimindeki teknik çalışanlar ve belediye personelinin gayretleriyle bu projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Eriş iyi tarımı Ödemiş'te hayata geçirdikleri için çok mutlu olduklarını belirterek, "İyi Tarım Uygulamasının hasat günündeyiz, erken olgunlaştıkları için salatalık, biber ile hasada başladık. Arkadaşlarımı kutluyorum iyi bir örnek oldukları için, bölgemiz insanları da buradan bir gelir elde ediyor." dedi.

Ödemiş halkına tarımdaki destekleri hatırlatan Eriş, "Yetiştiriciler bu işi çok iyi yapabilirler, ekonomik gücü yetiyorsa bunun için destekler var ya da birkaç kişi bir araya gelip birlikte bu işi yapabilirler." ifadelerini kullandı.

Eriş, Konaklı mahallesinde, serada çalışarak evine katkı sağlayan kişilere istihdam sağladıkları için mutlu olduklarını belirterek, serada, salatalık, domates, biber ve patlıcan gibi her mutfağa girebilecek ürünleri yetiştirdiklerini aktardı.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
17 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
16 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
15 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

İZMİR
İzmir Nerede, Nasıl Gidilir?