10 Eylül 2020
378
ABONE OL

Mehmetçik Eğitimlere Covid-19 Önlemleriyle Devam Ediyor

Ege Ordusu Komutanlığına bağlı 57. Topçu Tugay Komutanlığında görevli acemi ve usta erler, yeni tip koronavirüs (Covid-19) karşı alınan ve titizlikle uygulanan tedbirler kapsamında zorlu eğitimlerden geçiyor.

Mehmetçik Eğitimlere Covid-19 Önlemleriyle Devam Ediyor

Eğitimlerin aksatılmadığı Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK), Covid-19’a karşı askeri personel ve erlerin korunması ve hastalığın yayılmasının önüne geçilmesi için alınan tedbirler titizlikle uygulanıyor.

Salgın Mesaisi Sevk İşlemleriyle Başlıyor

Covid-19 testleri negatif çıkan ve çeşitli kentlerdeki askerlik şubelerinden 57. Topçu Tugay Komutanlığına sevk edilen yükümlüler, İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde dezenfeksiyonu yapılmış araçlarla rütbeli personel tarafından karşılanıyor.

Bu süreçte komutanlıktaki koğuşlar, dinlenme tesisleri, yemekhane, çamaşırhane ve nizamiyede Covid-19’a karşı önlemler alındı. Koronavirüs önlemleri eğitim faaliyetleri sırasında da üst düzeye çıkarılıyor.

Eğitimde Yer Alan Personel Sayısı Azaltıldı

Koğuşlardaki ranzalar sosyal mesafe kurallarına uygun olarak düzenleniyor. İlaçlama ve dezenfeksiyon işlemleri yapılıyor, lavabo ve tuvaletler de sosyal mesafe kuralları gözetilerek kullanılıyor. Gazino ve kantinde de masalara sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde oturuluyor. Kantinde el dezenfektanı, kolonya ve su gibi kişisel temizlik malzemeleri sürekli bulunduruluyor.

Personelin yoğun kullandığı alanlar çamaşır suyuyla hazırlanmış dezenfektanla sık sık silinerek havalandırılıyor. Askeri ve personel araçları, her kullanımdan önce ve sonra dezenfekte ediliyor.

Eğitimlerde yer alan personel sayısı da tedbirler kapsamında azaltıldı. Personelin istirahat zamanlarında toplu halde yer almamaları konusunda takipleri yapılıyor. Askerlerin küçük gruplar halinde yemekhaneye girmeleri ve sosyal mesafeyi koruyacak şekilde oturmaları sağlanıyor.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
28 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
27 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
26 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

İZMİR
İzmir Nerede, Nasıl Gidilir?