22 Kasım 2022
681
ABONE OL

İzmir Neyi ile Meşhur? İzmir’in Meşhur Yemekleri ve Yerleri

Doğal, tarihi ve kültürel güzellikleri ile dikkat çeken bir şehir olan İzmir, Ege’nin incisi olarak anılır. Eşsiz kıyılara ve koylara sahip olan Ege’nin en sevilen yerlerinden biri olan İzmir, çeşitli zenginlikleri ile her yıl hem yerli hem de yabancı ziyaretçilere ev sahipliği yapar. İzmir meşhur yemekleri ve yerleri ile yerli ve yabancı turistleri mest eder. Özellikle yaz aylarında turistlerin akınına uğrayan İzmir, ülkemizin değerli turistik yerlerindendir. Peki, İzmir neyi ile meşhur, İzmir’de ne yenir, İzmir'in meşhur yerleri nelerdir?

İzmir Neyi ile Meşhur? İzmir’in Meşhur Yemekleri ve Yerleri

İzmir Neyi ile Meşhur?

Tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan İzmir, yeraltındaki ve yer üstündeki zenginleri ile Türkiye’nin turizm değeridir. Tarihi eserler bakımından ele alındığında en meşhur yerin İzmir Agorası olduğu bilinir. Doğal ve tarihi güzelliklerinin yanında İzmir’in meşhur yemekleri boyoz, İzmir köfte ve kumru gibi çok sevilen yiyeceklerdir.

İzmir’in Meşhur Yemekleri

Birçok kültürün barış içinde yaşadığı İzmir, birbirinden farklı lezzetin merkezidir. İzmir’in meşhur yemekleri aşağıdaki gibidir.

Boyoz

Şevketi bostan

Kumru

İzmir köftesi

İzmir tulumu

Samsades

Pastic

Girit kabağı dolması

Şambali

Çığırtma

Alaçatı Kurabiyesi

İzmir’in Meşhur Yerleri

İzmir; doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleri sayesinde ilgi görür. Birçok tarihi eserin günümüze değin sağlam bir şekilde geldiği şehirlerden biridir. İzmir’de gezilecek yerler aşağıdaki gibi sıralanabilir.

İzmir Saat Kulesi

Osmanlı padişahlarından II. Abdülhamid’in tahta çıkışını kutlamak adına yapılmış bir eser olarak karşımıza çıkar. Saat kulesi İzmir’in simgesel yapıları arasında yer alan önemli bir eserdir.

İzmir Agorası

İzmir’in tam ortasında bulunan Agora Helenistik döneme ait bir tarihi eserdir. Grekçe toplanan mekan veya çarşı anlamına gelen Agora antik çağda yaşamış insanların ticari, dini, siyasi, ekonomik faaliyetlerini yaptığı önemli yerlerden biridir. İçerisinde mezar kalıntıları, bazilika ve su kanalları olmak üzere birçok tarihi eser bulunur.

Basmane

İzmir’de bulunan en önemli semtler arasında yer alan Basmane’de Türk evleri ve Yahudi evleri iç içedir. Tarihi antik döneme kadar uzanır. İçerisinde hamamlar, sebiller, surlar ve çeşmeler bulunur.

Kemeraltı Çarşısı

İzmir’in simgesel yapılarından biri olan Kemeraltı Çarşısı, kurulduğu zamandan bugüne önemli bir ticaret noktasıdır. Dünyanın en eski çarşıları arasında yer alır. Camiler, hamamlar, çeşmeler, dükkanlar ve hanlar olmak üzere birçok tarihi eseri de içerisinde barındırır.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
17 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
16 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
15 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

İZMİR
İzmir Nerede, Nasıl Gidilir?