15 Ekim 2021
394
ABONE OL

İzmir Katip Çelebi Üniversitesinden Bakan Kurum'a Fahri Doktora Unvanı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir’de 30 Ekim 2020'de yaşanan depremin yıl dönümünde, 7 proje alanında 1701 bağımsız bölümden 749'unu depremzedelere teslim edeceklerini söyledi.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesinden Bakan Kurum'a Fahri Doktora Unvanı

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) tarafından Bakan Kurum'a fahri doktora unvanı verilmesi dolayısıyla İKÇÜ Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu'nda tören düzenlendi. Bakan Kurum, depremin ilk anından bugüne kadar İzmirlilerin, depremzedelerin yaralarını sarmak için gayret gösterdiklerini söyledi.

“Deprem Değil Bina Öldürüyor”

Yaşanan afet sonrası uzun süre İzmirlilerle birlikte olduklarını belirten Kurum, "Aradan bir yıl geçmiş olmasına rağmen hep bir ayağım İzmir'de oldu. Bugün hamdolsun, İzmir tarihinin en büyük dönüşümünü gerçekleştiriyoruz. 5 bin 66 konutumuz ve 369 dükkanımızın inşaatları tüm hızıyla yükseliyor. Tıpkı Elazığ ve Malatya'da olduğu gibi İzmir’de de kasım ayı içerisinde depremin 1. yıl dönümünde Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle; Bayraklı'da 7 proje alanında 1701 bağımsız bölümden 749’unu depremzede kardeşlerimize teslim edeceğiz. Rezerv alanda ve Bayraklı'daki diğer projemizin etaplar halinde teslimlerini gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Hasar tespit çalışmalarındaki destekleri için üniversiteye ve akademisyenlere teşekkür eden Kurum, bugünün de kendisi için anlamlı olduğunu, İzmir Katip Çelebi Üniversitesinin depremden sonra devletin verdiği vazifeler çerçevesinde yapılan çalışmalar vesilesiyle şahsına fahri doktora unvanını vermeyi uygun gördüğünü dile getirdi.

Fahri doktora unvanını, İzmir'in yarasını sarmak adına seferberlik şuuruyla çalışan tüm arkadaşları adına ve devletin sahadaki gayretinin bir nişanesi olarak gördüğünü ifade eden Kurum, "Biz istiyoruz ki bunları unutmayalım. Sadece 5 bin konut değil İzmir'de, daha dönüşmesi gereken birçok konut var, yapı var. Deprem değil, bina öldürüyor. Riskli binaları bir an önce dönüştürmek hepimizin görevidir. Vatandaşımızın da bizim de belediyelerimizin de görevidir. Bu mesele siyaset üstü bir meseledir. Bizden ne destek isteniyorsa İzmir'e vermeye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum." dedi.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
17 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
16 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
15 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

İZMİR
İzmir Nerede, Nasıl Gidilir?