22 Aralık 2020
305
ABONE OL

İzmir’in Altyapı Projeleri İçin Uluslararası İşbirliği

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü kentte devam eden altyapı yatırımları için Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) ile yaklaşık 50 milyon Euro’luk kredi sözleşmesi imzaladı. Ajans, atık su tesislerindeki enerji tasarrufuna yönelik projeler için de İZSU’ya 500 bin Euro hibe desteğinde bulunacak.

İzmir’in Altyapı Projeleri İçin Uluslararası İşbirliği

Kredi ve hibe sözleşmesi olmak üzere iki ayrı imzanın atıldığı törende konuşan Tunç Soyer, “4 yıl boyunca anapara geri ödemesiz, toplamda 13 yıla uzanan vade yapısına sahip bu kaynağın faiz oranı da 3,2. Zorlu ve detaylı çalışmalarımızı yatırıma dönüştürmeyi bilen yönetici ve uzman ekibimi tebrik ederim” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi kuruluşlarından İZSU Genel Müdürlüğü “kesintisiz su, güçlü altyapı ve sağlıklı çevre” misyonuyla sürdürdüğü çalışmalarda kullanmak üzere yurt dışı kaynak arayışları kapsamında Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) ile 49 milyon 800 bin Euro’luk kredi sözleşmesi imzaladı. İZSU Genel Müdürlüğü ile Fransız Kalkınma Ajansı arasındaki ikinci imzalar ise 500 Bin Euro’luk hibe sözleşmesi için atıldı. Söz konusu hibe ile atık su tesislerindeki enerji sarfiyatını yüzde 8 ile yüzde 10 arasında azaltmayı hedefleyen projeler hayata geçirilecek.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğindeki imza törenine Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu Oliver Gauvin, Fransa’nın İzmir Fahri Konsolosu Zeliha Toprak, AFD Türkiye Direktörü Serge Snrech, AFD Türkiye Direktör Yardımcısı Emilie Huang, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, İZSU Genel Müdürü Aysel Özkan, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ve Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz katıldı.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
16 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
15 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
14 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
13 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
12 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
11 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

İZMİR
İzmir Nerede, Nasıl Gidilir?