16 Eylül 2020
341
ABONE OL

İzmir İl Tarım Müdürlüğü ve İKÇÜ Arasında Protokol İmzalandı

İzmir İl Tarım Müdürlüğü ile İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) arasında "Deniz ve Karasal Akuakültür İşletmelerinde Bakteriyel Balık Hastalıklarının Tespiti ve Yayılımının Belirlenmesi" konusunda işbirliği protokolü imzalandı.

İzmir İl Tarım Müdürlüğü ve İKÇÜ Arasında Protokol İmzalandı

İKÇÜ'nün yaptığı açıklamaya göre, Çiğli Yerleşkesinde düzenlenen törene, İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, İzmir İl Tarım Müdürü Mustafa Özen ve İKÇÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tansel Tanrıkulu katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Köse, tüm kurum ve kuruluşlarla yakın iş birliği içinde çalışmanın bir örneği olan projeyi hayata geçirmekten mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Bölgenin tüm dinamikleriyle bir sinerji oluşturmanın gayreti içerisinde oldukların aktaran Köse, bunun son örneğini İl Tarım Müdürlüğü ile birlikte gerçekleştirdiklerinin altını çizdi. Ayrıca, bu protokolün paydaşları arasında İl Tarım Müdürlüğü, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığımız hatta Tarım ve Orman Bakanlığının da bulunduğunu vurguladı. Köse, “Projeyle biz tarım müdürlüğümüze Ar-Ge desteği vermiş olacağız. Projenin hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

İl Tarım Müdürü Mustafa Özen de tarımın gelişmesinde akademik birikimin önemli olduğuna vurgu yaptı.

Projesi kapsamında su ürünleri yetiştiricileri ve üreticilerle eğitim başta olmak üzere çok geniş bir alanda iş birliğini başlatmış olacaklarını ifade eden Özen, "İl Tarım Müdürlüğündeki personellerin eğitimi, üniversitede yapılan akademik çalışmalara destek verme, sektör temsilcileri ile akademiyi buluşturma, İzmir'deki tarıma ilişkin diğer hususlarda yakın çalışma içinde olacağız." diye konuştu.

İmza töreni sonrası İzmir İl Tarım Müdürü Mustafa Özen ve beraberindekiler İKÇÜ Su Ürünleri Fakültesi Deniz Canlıları Koleksiyonu Müzesi’ni ziyaret etti.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
25 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

İZMİR
İzmir Nerede, Nasıl Gidilir?