02 Ekim 2020
1065
ABONE OL

İzmir’den Azerbaycan’a Destek

İzmir’de Azerbaycan’a destek olmak için kentin simge yapılarından saat kulesi Azerbaycan bayrağının renkleriyle aydınlatıldı. Tarihi Valilik binasına Türk ve Azerbaycan bayrakları yansıtıldı.

İzmir’den Azerbaycan’a Destek

İzmir’de Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarına yönelik saldırılarını kınamak ve Azerbaycan ordusuna destek vermek amacıyla “İzmir Azerbaycan’ın Yanında” etkinliği düzenlendi.

İzmir Valiliği tarafından Konak Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe kentte yaşayan Azerbaycan ve Türk vatandaşları katıldı.

Meydandaki kentin simge yapılarından saat kulesi, Azerbaycan bayrağının renkleriyle aydınlatılırken, tarihi Valilik binasına ise ışıklarla Türk ve Azerbaycan bayraklarının yanı sıra, “İki devlet, bir millet” yazısı yansıtıldı.

Etkinliğe katılanlar saat kulesi önünde Azerbaycan ve Türk bayraklarıyla hatıra fotoğrafları çektirirken, "Karabağ Azerbaycan'ındır, ileri Azerbaycan askeri" sloganı attı.

"Karabağ Azerbaycan Toprağıdır"

Dünya Azerbaycanlıları Kongresi Başkanı Dr. Asif Kurban, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ermenistan'ın 30 yıldır Azerbaycan topraklarını işgal altında tuttuğunu, sürekli Azerbaycan'a saldırılar düzenleyerek sivilleri katlettiğini vurguladı.

27 Eylül'de Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarına saldırı düzenlediğini hatırlatan Kurban, "Artık devletimiz yeter dedi ve tüm cephe boyu karşı atağa geçti. İşgal altındaki topraklarımızı kurtarmak için atağa geçti. Türkiye'den en yüksek derecede Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar, Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ve diğer yetkililer bize destek vermesi moral oldu. Azerbaycan devleti ve milleti bu desteği gururla izlemektedir. " dedi.

Kurban, tüm Azerbaycan halkının haklı davasında seferber olduğunu, askere yazıldığını ifade etti.

Türk halkına verdiği desteklerden dolayı teşekkür eden Kurban, şöyle devam etti: "İnşallah Ermenistan'ın işgalinde olan topraklarımızı azad edeceğiz. Biz zaten tek milletiz. İzmir'de de valimizin başkanlığınıda büyükşehir belediye başkanı ve sivil toplum kuruluşları başkanlarıyla bir araya geldik. Azerbaycan'a destek verdiler. İzmir Saat Kulesi'ne Azerbaycan'ın bayraklarıyla aydınlatıldı. Valilik binamıza iki ülkenin bayrakları yansıtıldı. Bu bizleri çok mutlu etti."

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

İZMİR
İzmir Nerede, Nasıl Gidilir?