27 Ağustos 2021
1508
ABONE OL

İzmir Demokrasi Üniversitesi Sıfır Atık Çalışmalarını Erasmus Programları İle Destekleyecek

İzmir Demokrasi Üniversitesi'nde sıfır atık çalışmalarının Erasmus projeleri ile destekleneceği bildirildi.

İzmir Demokrasi Üniversitesi Sıfır Atık Çalışmalarını Erasmus Programları İle Destekleyecek

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, İzmir Demokrasi Üniversitesi tarafından sunulan ve kabul edilen "Avrupa’da Sıfır Atık Döngüsel Ekonomi Konsepti Kapsamında Yetişkin Becerilerinin Geliştirilmesi" Erasmus projesinin ilk toplantısı gerçekleştirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, projenin hayata geçirilmesiyle birlikte belediyelerde ve üniversitelerde kullanabilecek dijital bir sıfır atık rehberi oluşturacaklarını bildirdi.

Avrupa Birliği ülkelerinde atıkların geri dönüşüm oranının yüzde 46, Türkiye'de ise yüzde 13 olduğunu aktaran Tunçsiper, "Türkiye’de de bu kapsamda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin önderliğinde Sıfır Atık Projesi yürütülüyor. Proje, 2023 yılına kadar Türkiye'de atıkların geri dönüşüm oranını yüzde 35'e çıkarmayı amaçlıyor. Bu çalışmalara en büyük desteği veren kurumlar arasında da İzmir Demokrasi Üniversitesi ve belediyelerde yer alıyor." ifadelerini kullandı.

İzmir Demokrasi Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Metin Akbulut, "Hayvansal ve bitkisel üretim atıkları, kentsel organik atıklar ve sanayi - teknoloji atıklarının değerlendirilerek ve dönüştürülerek ekonomiye kazandırılması, Türkiye’de ve Avrupa Birliğinde 'Sıfır Atığa' dayalı döngüsel ekonomi politikalarında temel bir temadır. Ocak 2018'de 'Kirleten Öder' ilkesiyle yenilenen AB Sirküler Ekonomi Eylem Planında bu tür atıkların 2035 yılına kadar en fazla yüzde 10’a düşürülmesi ve yüzde 90’nının dönüştürülmesi hedefleniyor." açıklamasında bulundu.

Toplantıya proje ortakları olan Balıkesir Üniversitesi ile İzmir Demokrasi Üniversitesi, Slovakya’dan Slovak University of Agriculture in Nitra, İspanya’dan Fundacio Universitat Jaume I-Empresa, İsveç’ten SWIDEAS ve Makedonya’dan EMKICE isimli kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
4 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
3 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
2 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
1 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
30 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
29 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

İZMİR
İzmir Nerede, Nasıl Gidilir?