08 Ekim 2020
310
ABONE OL

İzmir'de Güncel Gelişmeler Işığında Karabağ Sorunu Paneli Düzenlendi

Ege Üniversitesi (EÜ) Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü tarafından, "Güncel Gelişmeler Işığında Karabağ Sorunu" başlıklı panel düzenlendi. 

İzmir'de Güncel Gelişmeler Işığında Karabağ Sorunu Paneli Düzenlendi

Video konferansla düzenlenen panelde konuşan EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Azerbaycan'ın mevcut durumunda Karabağ bölgesindeki sorunun dünyanın da önemli konuları arasına taşındığına vurgu yaptı.

Karabağ sorununun kritik önem taşıdığını belirten Budak, 'Tek millet iki devlet' anlayışıyla Azerbaycanlı kardeşlerimizin verdikleri mücadelenin yanında yer almaya devam ettiklerini ve bu süreçte Ege Üniversitesi olarak kendilerine ne düşüyorsa yapmaya hazır olduklarına değindi. 

Yukarı Karabağ Azerbaycan Toprağıdır

Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü (TDAE) Müdürü Prof. Dr. Nadim Macit, Yukarı Karabağ'ın Azerbaycan toprağı sayıldığını dile getirdi. 

Bakü Hazar Üniversitesi Türk-İslam Araştırmaları Merkezi Müdürü Doç. Dr. Telman Nusretoğlu da Türkiye'nin Güney Kafkasya'da yeni ve güçlü bir oyuncu olarak kendisini gösterdiğini ifade ederek, Azerbaycan'ın da ordusu, polisi, istihbaratı ile güçlü olduğunu dile getirdi. 

Nusretoğlu, “Türk-Azerbaycan kardeşliği sağlam ayaklar üzerinde durdukça biz bu işi çözeriz ve hiçbir güç bu coğrafyada kendi toprağımızdaki operasyonlarımızı engelleyemez.” dedi.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

İZMİR
İzmir Nerede, Nasıl Gidilir?