14 Eylül 2020
397
ABONE OL

İzmir'de Geliştirilen Yerli Antikor Testi Yaklaşık 50 Ülkeye İhraç Edildi

İzmir'de geliştirilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) antikor testi yaklaşık 50 ülkeye satıldı.

İzmir'de Geliştirilen Yerli Antikor Testi Yaklaşık 50 Ülkeye İhraç Edildi

Menderes ilçesinde bulunan İzmir Ticaret Organize Bölgesi’nde (İTOB) 25 yıldır faaliyet gösteren ve tanı kitleri geliştiren Türklab firması, Covid-19 sürecinde de test geliştirmek için çalışmalarını hızlandırdı.

Yaklaşık 4 aydır firma tarafından geliştirilen antikor testi hem iç piyasada hem de dış piyasada yoğun ilgi ile karşılandı. Türklab Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Yağlıdere, Covid-19 salgını sonrası çok yoğun bir çalışma temposuna girdiklerini aktardı.

Bu süreç içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın kendilerine çok destek olduğunu söyleyen Yağlıdere, firma olarak yerli ve milli üretim için gece gündüz çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

Salgın sürecinde geliştirdikleri antikor testinin yurt dışından çok büyük ilgi gördüğünü aktaran Yağlıdere, Türkiye'de de pazar liderleri olduklarını dile getirdi ve ihracatta da antikor testi konusunda dünyada ilk 3 firma arasında yer aldıklarını söyledi. Ayrıca, neredeyse 50 ülkeye ihracat yaptıkları bu antikor testinin 3 milyondan fazlasını yurt dışındaki alıcılarla buluşturduklarını ekledi.

Yıl sonuna kadar 30 milyon antikor testi ihracatı yapmış olmayı hedeflediklerini söyleyen Yağlıdere, salgın sürecinde çok sayıda proje üzerine çalışmaları yoğunlaştırdıklarını, çalışan sayısını yüzde 50 artırdıklarını ve yeni yatırım kararı aldıklarını da sözlerine ekledi.

 

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
28 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
27 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
26 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

İZMİR
İzmir Nerede, Nasıl Gidilir?