20 Eylül 2021
336
ABONE OL

İzmir’de 19 Eylül Gaziler Günü Töreni Düzenlendi

İzmir’de TBMM tarafından Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e "Gazilik" unvanı ile "Mareşallik" rütbesinin verilişinin 100. yıl dönümü dolayısıyla çeşitli programlar düzenlendi.

İzmir’de 19 Eylül Gaziler Günü Töreni Düzenlendi

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törende, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Ali Sivri ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile şehit yakını ve gazi derneklerinin temsilcileri Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği İzmir Şube Başkanı Emekli Gazi Albay Mehmet Gökmen, Türk tarihinde şehitlik ve gaziliğin onuru olduğunu belirtti.

Hiçbir kişisel çıkar gözetmeden milli ve manevi değerleri korumada, düşmanla savaş sırasında hayatını kaybedenlere şehit, düşmanla çarpışıp geri dönenlere gazi unvanı verildiğini aktaran Gökmen, "Cumhuriyetimiz kanla yoğrulmuş ve ateş içinde kavrulup pişmiştir. Gazilik Türk vatanseverliğinin, kahramanlığının, fedakarlığının yaşayan destanıdır. Gazi ise bu destanı yazan kahramanın adıdır." ifadelerini kullandı.

Törenin ardından Ege Ordusu Bölge Bando Komutanlığı alanda konser verdi.

Törene, AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle ile Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Serkan Tezel de katıldı.

Gaziler Günü kapsamında Türkiye Muharip Gaziler Derneği İzmir Şubesi tarafından Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi fotoğraf sergisi açıldı. Açılışa Vali Köşger ile AK Parti İzmir Milletvekili Bekle ve Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Ali Sivri de katıldı. Türkiye Muharip Gaziler Derneği İzmir Şube Başkanı Emekli Gazi Albay Mehmet Gökmen sergi hakkında bilgiler verdi.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
7 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
6 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
5 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
4 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
3 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
2 Mayıs 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

İZMİR
İzmir Nerede, Nasıl Gidilir?