25 Kasım 2022
933
ABONE OL

İzmir Bergama Gezilecek Yerler Haritası

İzmir Bergama, tarihi yapıları ve doğal güzellikleri ile öne çıkan ilçelerden biridir. Zamanında Pergamon Antik Kenti’ne ev sahipliği yapan Bergama, antik dönemden kalma yapılara ev sahipliği yapmaktadır. Tarihi M.Ö. 5. yüzyıla dayanan bu ilçede bulunan kilise, tapınak, cami gibi yapılar ile tarihi hissedebilirsiniz. Tarihi gezilerden hoşlanıyorsanız İzmir Bergama’yı mutlaka ziyaret etmenizi öneririz. Kaliteli ve konforlu konaklama alternatiflerini de bulabileceğiniz Bergama’da dolu dolu bir kültür ve tarih gezisi yapabilirsiniz. Peki Bergama’da gezilecek yerler nerelerdir?

İzmir Bergama Gezilecek Yerler Haritası

Bergama Gezilecek Yerler Nerelerdir?

Bergama tarihi yerler ile kültür ve tarih gezilerinden hoşlananları kendisine çeker. Tarihi yerlerin yanı sıra doğal güzellikleri ile de doğa tutkunlarını cezbeden bir şehirdir. Bergama gezilecek tarihi yerler konusunda arayış içindeyseniz içeriğimizin devamını incelemelisiniz.

Bergama Antik Kenti

Antik çağlarda Yunan Pergamonu olarak anılan Bergama Antik Kenti’nin tarihi, M.Ö. 5. yüzyıla dayanmaktadır. Bir tepede yer alan bu antik kent, Ege Denizi’ne 25 kilometre uzaklıkta bulunur.

Roma İmparatorluğu Dönemi’nde önemli bir yere sahip olan bu antik kentin, Helenistik Çağ’da inşa edildiği tahmin edilmektedir. Yapısı ve tasarımı ile Atina’daki antik kenti andıran Bergama Antik Kenti; kraliyet sarayları, tapınaklar, kutsal alan, tiyatro ve kütüphane gibi yapılara ev sahipliği yapar. Bölgede Attalus Evi, Agora ve Eumenes Kapısı ile Gymnasium gibi tapınakları da görebilirsiniz.

Müze Kart ile ücretsiz gezebileceğiniz bu antik kenti ziyaret etmek için belirlenen ücreti de södeyebilirsiniz.

Arasta Çarşısı

Bergama gezilecek tarihi yerler arasında önemli bir yere sahip olan Arasta Çarşısı, Osmanlı’nın çarşılarından biridir. Tarihi, 14. Yüzyıla kadar uzanan Bergama Arasta, Bergama merkezde gezilecek yerler arasında yer almaktadır. Günümüzde hala faaliyet gösteren Arasta Çarşısı’nda ayakkabıcılar, saraçlar, terziler, sepetçiler gibi toplamda 6-7 dükkân bulabilirsiniz.

İlçe merkezinde bulunan bu çarşıya girişte sizi tarihi bir çınar ağacı karşılamaktadır. Bergama Arasta Çarşısı’nda otantik atmosferi ile dikkat çeken kafe ve çay bahçelerini soluklanmak için ziyaret edebilirsiniz.

Bergama Kapalı Çarşı

Bergama Kapalı Çarşı, ilçe merkezine 1 kilometre uzaklıkta bulunan Barbaros Mahallesi’nde yer almaktadır. Merkezi konuma sahip olan bu çarşı, 80’li yıllarda sebze ve et hali olarak kullanılırken günümüzde hediyelik, elektronik eşya satışı yapan dükkanlara rastlamanız mümkündür.

Eski Bergama Evleri

Bergama’nın her mahallesinde tarihi Bergama Evleri ile karşılaşabilirsiniz. Taş ve ahşap evler, özellikle ilçenin doğu ve kuzeyinde bulunmaktadır.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
25 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

İZMİR
İzmir Nerede, Nasıl Gidilir?